Crvena zvezda - Kopenhagen
Alo/Marko Metlaš
Crvena zvezda - Kopenhagen

Alo/Marko Metlaš

Crvena zvezda - Kopenhagen, Foto: Alo/Marko Metlaš

Bilo je to pre deceniju i po, kad je Crvena zvezda u kvalifikacijama za Ligu šampiona eliminisala Jang bojs. U prvom meču u Švajcarskoj bilo je 2:2, a onda su crveno-beli na „Marakani“ rezultatom 3:0 pregazili goste iz Berna.

Veruje Milovan Rajevac, tadašnji prvi pomoćnik Ljupka Petrovića, da će se i ove godine ponoviti isti scenario. Prvi deo je već ostvaren prošle nedelje u Bernu i ostalo je samo da igrači trenera Vladana Milojevića, pred prepunim tribinama svog stadiona, ostvare trijumf koji bi ih drugu godinu zaredom odveo u Ligu šampiona.

Milovan Rajevac

Dejan Živančević

Milovan Rajevac, Foto: Dejan Živančević

- Neka se ponovi taj rezultat. I ne, uopšte ne mislim da je to nemoguće - počinje priču za naš list iskusni stručnjak.

- Jang bojs jeste ozbiljan tim, prepun skupo plaćenih fudbalera, ali ta ekipa nema dušu. Oni igraju po šablonu koji je lako čitljiv i uveren sam da će Crvena zvezda s trenerom Vladanom Milojevićem na čelu to uspeti da pročita.

Marin i Borjan naša prednost

Milovan Rajevac ističe da je najjače oružje Crvene zvezde kompaktan tim koji predvodi trener Vladan Milojević, ali ipak izdvaja dva igrača.

- Milan Borjan je stub ovog tima Zvezde, uliva sigurnost celoj ekipi, a kapiten Marko Marin je istinski lider. Videli ste kako su ga tukli u Švajcarskoj, ali on nije odustajao i bio je najbolji igrač. Tako će biti i sutra - kaže Rajevac.

Prema rečima Milovana Rajevca, crveno-beli bi trebalo da iskoriste i prednost domaćeg terena, koja je u mnogim ranijim mečevima u Evropi bila presudna.

LIGA ŠAMPIONA

plej-of, revanši

UTORAK, 27. AVGUST

Crvena zvezda - Jang bojs 21 (2:2)

Krasnodar-Olimpijakos 21 (0:4)

Rozenborg - Dinamo Zagreb 21 (0:2)

SREDA, 28. AVGUST

Ajaks-APOEL 21 (0:0)

Briž-LASK 21 (1:0)

Slavija Prag - Kluž 21 (1:0)

*U zagradi su rezultati prvih mečeva

 - Miralem Sulejmani je već godinama najbolji igrač švajcarskog kluba i vidim da je još neizvesno da li će igrati sutra. Ipak, mene najviše plaši Gijom Oro. Pokazao je u prvom meču da kvalitetom iskače iz šablona i da može individualno da reši pitanje pobednika. Međutim, uveren sam da će na prepunoj „Marakani“ Crvena zvezda uspeti da odigra onako kako njoj odgovara, ali nikako ne očekujem da će se braniti. Istina, rezultat 2:2 jeste dobar, ali defanzivna varijanta nije nešto što se očekuje od crveno-belih - kaže Rajevac.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Švajcarska koza za ALO! prognozirala ishod meča Jang Bojs - Crvena zvezda