Radim na dovođenju nekih igrača u Partizan
Marko Metlaš
Radim na dovođenju nekih igrača u Partizan
Radim na dovođenju nekih igrača u Partizan, Foto: Marko Metlaš

 

Crveno-beli su ostali u rukama generalnog direktora Zvezdana Terzića, a paradoksalno je da je obezglavljeni klub iz Ljutice Bogdana nakon tog momenta krenuo u surovu dominaciju domaćim fudbalom. Praktično bez uprave, Zvezda je vezala čak 18 uzastopnih pobeda, pa može da se kaže da je eksperiment sa okrnjenim rukovodstvom dao ozbiljne rezultate.


Aktuelni šampion Partizan trenutno se nalazi u identičnoj situaciji. Klub je posle jednog od najtežih poraza u istoriji i eliminaciji iz Lige Evrope ostao u rukama direktora Miloša Vazure, koji pored sebe ima sportskog direktora Ivicu Ilieva. Međutim, nekadašnji napadač kluba iz Humske smatra da Partizanu ne može da pomogne „recept“ Crvene zvezde i da crno-beli hitno moraju da dobiju novu upravu.

Očajni igrači  Partizana
Očajni igrači Partizana, Foto: Aleksandar Dimitrijević


- Nasmejali ste me pošteno, šala je uvek poželjna, ali nećemo ići Zvezdinim putem. Zna se kako se vodi klub. Nisam za anarhiju, volim red. Voleo bih da Partizan tako funkcioniše. Zbog regularnog funkcionisanja kluba, nadam se da će nova uprava biti što pre izabrana - rekao je Iliev za „Alo!“.


Prema njegovim rečima, Partizan je najbolje rezultate postizao kada je imao stabilnu upravu sa Draganom Đurićem na čelu.


- Situacija u kojoj se nalazimo već je viđena u poslednjih 10 godina. Međutim, ne mogu da lete glave svakih šest meseci. Kada je jedna uprava duže vreme vodila klub, imali smo i odgovarajuće rezultate - tvrdi on.


U prethodnom periodu, u Humskoj je važilo pravilo da se isključivo dovode igrači koji ništa ne koštaju, što je na kraju došlo glave crno-belima. Međutim, Iliev najavljuje da će od uprave tražiti novac za pojačanja.


- Radim na dovođenju nekih igrača koji mogu da pomognu klubu. Naravno da je novac neophodan i radim kao da će ga biti. Imamo i potencijalne prodaje igrača, tako da se nadam da ćemo imati budžet za pojačanja - izjavio je Iliev.

 

Mogu sutra da odem

Iako je tek mesec i po na funkciji sportskog direktora, Ivica Iliev je svestan da njegova sudbina zavisi od novog rukovodstva Partizana. - Ja se nisam gurao, niti ću se gurati. Šta će biti sa mnom zavisi i od nove uprave. Kakve će biti njihove ideje, a logično je da svako ko dođe ima svoje zamisli. Ja sam vojnik Partizana i mogu i sutra da odem iz kluba, nemam problem s tim - kaže on.