Vladimir Petrović Pižon
ALO Foto: Marko Metlas
Vladimir Petrović Pižon

ALO Foto: Marko Metlas

Vladimir Petrović Pižon, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

Crvena zvezda u okviru 3. kola grupne faze Lige šampiona igra protiv engleskog velikana Totenhema. Svoja očekivanja pred meč izneo je i Vladimir Petrović Pižon.

PROČITAJTE JOŠ:

-Očekujem tešku utakmicu, Totenhem je u velikoj krizi i gledaće na sve načine da meč reše u svoju korist. Mnogo bi im značila eventualna pobeda, pošto vidim da u prvenstvu gube sve šanse da se plasiraju na neko zavidno mesto, a normalno i da žele promene malo atmosferu, tako da nam neće biti nimalo lako.

Izleda da nije urodilo plodom potez igrača Totenhema koji su u toku nedelje odveli Poektina na večeru budući da se remizirali sa Votfordom, može li i Zvezda do remija?

-Pokazujemo da možemo, tako da što se toga tiče ja ne sumnjam u to da će se igrači boriti i napraviti što bolji rezultat. Ali, ipak je Totenhem favorit, ne možemo da kažemo da nije, ne radi se o nekoj slabijoj ekipi. Naši igrači će sigurno pokušati, veliki je to izazov igrati u Londonu i tražiti dobar rezultat.

Da li dobar rezultat znači da ne izgubimo?

-Mi ne smemo nikome da pretimo, nismo ni Liverpulu pretili u Beogradu pa smo ih pobedili. Zvezda mora da igra, mislim da ovaj tim Zvezde može da igra, da može napravi solidan rezultat, već imamo tri boda na kraju krajeva i to je velika stvar. 

Vladimir Petrović Pižon, Dušan Dule Savić, Nebojša Glogovac

ALO Foto: Marko Metlas

Vladimir Petrović Pižon, Dušan Dule Savić, Nebojša Glogovac, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

Koliko se fudbal u Engleskoj danas razlikuje u odnosu na onaj koji ste vi igrali?

-Ugleda se na evropski fudbal, došli su novi treneri i to praktično više nisu engleski klubovi već male reprezentacije sveta u određenim klubovima. Tako da, promenio se dosta fudbal.

Hoćete li možda svratiti do stadiona Arsenala

-Neću imati mnogo vremena, možda sutra prepodne. Pozvaću sekretara, pošto je i dalje sekretar iz vremena kad sam ja igrao, a možda ću da vidim nekoga od igrača.

Sećate se onih duela sa njima iz 1972. godine?

-U Londonu nisam igrao jer sam bio sa omladinskom reprezentacijom, ali sam igrao u Beogradu. Sećam se kako se ne sećam, bila je velika kiša u Beogradu, imali smo sijased šansi, ali nismo mogli da damo taj drugi gol. Baš Vojin je imao par neverovatnih šansi, mislim sve je uradio kako treba, ali lopta nije htela u gol. Bio je i strašno klizav teren. Sećam se i igrača koji su igrali, po imenu i prezimenu.

Igraćemo srcem i uradićemo sve na terenu!

AUTOR: Alo.rs/ izveštač iz Londona, Dragutin. J. Bužić DATUM I VREME: 21.10.2019. 09:10 Utakmica 3. kola B grupe Lige šampiona između Totenhema i Crvene zvezde igra se sutra od 21 sat Hose Alberto Kanjas, Foto: FK Crvena zvezda Vezni fudbaler Crvene zvezde Hose Alberto Kanjas rekao je da njegov tim ide u London da se nadigrava sa vicešampionom Evrope Totenhemom i napadne drugu pobedu ove sezone u Ligi šampiona.

Pričalo se u ono vreme da vam leže Englezi?

-Uvek su nam  ležali, da. Sad se to malo promenilo, promenio se fudbal. Ali znaš kako ne vole ni ljudi kad pričaju "u naše vreme je bilo ovako", zato bolje vi novinari da govorite nego mi igrači.

BONUS VIDEO:

Miloš Šestić pred meč Crvene Zvezde sa Totenhemom