Radomir Antić
Profimedia

 

Radomir Antić

Profimedia

Radomir Antić, Foto: Profimedia

Imajući na umu da dosadašnji napadač Ajntrahta ima samo 21 godinu, što je manje nego što su njegovi prethodnici imali kad su dolazili na „Bernabeu“, mnogi se plaše da bi veličina Reala kao kluba mogla da proguta Jovića.

Međutim, Radomir Antić, jedini trener koji može da se pohvali da je trenirao Real, Barselonu i Atletiko Madrid, nema tu bojazan. On u razgovoru za „Sport plus“ tvrdi da bi takva poređenja bila neumesna.

Luka Jović

twitter/realmadrid

Luka Jović, Foto: twitter/realmadrid

- Najiskrenije govoreći, nisam imao mnogo prilike da gledam Luku Jovića i zaista ne bi bilo u redu da dajem bilo kakav sud. Niti o njemu niti o njegovom transferu u Real. Ispratio sam neke njegove utakmice u tek završenoj sezoni, kad je blistao u dresu Ajntrahta, ali nedovoljno je to da bih donosio neki ozbiljan sud. U svakom slučaju, kad ga je Real Madrid doveo, sasvim je jasno da momak poseduje kvalitet - kaže Antić i dodaje:

 

Srpska zastava

Profimedia.rs

Srpska zastava, Foto: Profimedia.rs

 

- Svako ko mene poznaje zna da se ne bavim poređenjima jer takve stvari ne postoje u fudbalu. Bilo je to drugo vreme, bili su drugi igrači i ne bih povlačio paralele između Luke i bilo kog drugog igrača. On je dobio priliku da igra u jednom od najvećih klubova na svetu, treba da uživa u tome i iskoristi šansu koja mu se ukazala.

Uvek sam mu na usluzi

Adaptacija novajlija u velikim klubovima mnogo je lakša kada u timu imaju nekoga sa njihovog govornog područja, a Luka ima tu sreću da će pored sebe imati Luku Modrića, zvanično najboljeg igrača sveta. Pored toga, iako nije direktno uključen u dešavanja na „Bernabeuu“, Radomir Antić ističe da stoji na raspolaganju reprezentativcu Srbije.

- To nikada nije bilo sporno. Ko go je od igrača iz bivše Jugoslavije dolazio u Madrid, u meni je imao podršku i na raspolaganju sam da pomognem u svakom smislu. Tako će biti i s Lukom. Ukoliko mu treba bilo šta, ja sam tu - kaže Antić.

Luka je iz Crvene zvezde otišao u Benfiku, gde se nije najbolje snašao, onda je u nemačkom Ajntrahtu pokazao koliko vredi, a mnogi stručnjaci predviđaju da je španska liga idealna za njegov dalji razvoj.

- Nije to tako lako. Možda mu Španija odgovara, ali pre svega treba videti kako će Real Madrid izgledati naredne sezone. Zinedin Zidan želi potpunu rekonstrukciju tima i sačekajmo da vidimo kako će to na kraju izgledati. Luka je stigao, spominje se dolazak još nekoliko zvučnih igrača i biće potrebno vreme da se sve to ukomponuje u dobru celinu, kao i da se svi igrači naviknu jedni na druge - kaže Antić.

PROČITAJTE JOŠ: