Dejan Stanković
Marko Metlaš

Ako neko poznaje Dejana Stankovića u dušu, onda je to njegov šurak Milenko Mile Aćimović. Zbog toga, ali i zbog činjenice da je reč o čoveku koji zna šta znači biti akter večitog derbija (Mile je igrao za Zvezdu od 1998. do 2002), valja mu verovati kada u intervjuu za „Alo!“ uverava sve navijače crveno-belih da ne brinu posle remija u 162. izdanju utakmice svih utakmica u fudbalskoj Srbiji.

- Nisam nezadovoljan, iako je derbi završen najnepopularnijim rezultatom. Mislim da je Crvena zvezda odigrala dosta dobru utakmicu, posebno u prvom poluvremenu. Dominirala je u tom periodu igre. Nedostajao je samo taj jedan gol, inače je sve ostalo dobro. Zvezda ima dosta mladih igrača, koji su imali zapaženu ulogu u derbiju, što je veliki plus za klub. Naravno da bih voleo da su moji crveno-beli pobedili, ali drago mi je što Dejan pruža šansu perspektivnim igračima, koji su budućnost. Rekao bih da su Stanković i njegovi izabranici na pravom putu- kaže za naš list Milenko Aćimović, koji je u crveno-belom dresu odigrao 102 utakmice i postigao 34 gola.

Milenko Aćimović

Printskrin

Milenko Aćimović, Foto: Printskrin

Blago rečeno skroman večiti derbi ga nimalo nije iznenadio, razočarao...

- Ljudi ne razumeju pritisak derbija, koliko je u stvari teško igrati. Mogu to iz iskustva da kažem, odigrao sam osam ili devet utakmica protiv najljućeg rivala. Ogromna je tenzija i pritisak na igrače i ostale aktere. Ali gledajte na to sa pozitivne strane, videli smo kako su Željko Gavrić i Veljko Nikolić, najmlađi prvotimci Crvene zvezde, odigrali u nedelju. Baš sam zadovoljan, kažem to kao veliki navijač kluba s „Marakane“ - dodaje bivši veziste Crvene zvezde, Totenhema, Lila i Austrije.

Zadovoljan je bio i njegov zet.

- Dejanov debi u večitom derbiju je bio dobar. Očekivao sam tako nešto. Poznajem ga odlično, siguran sam da je želeo tri boda i pobedu, ali to je trenerski posao, potrebno je malo vremena da se on i igrači povežu. Ne bojim se za Zvezdu i Dekija - zaključio je Milenko Aćimović.