Igrači Zvezde
FK Crvena zvezda
Igrači Zvezde

FK Crvena zvezda

Igrači Zvezde, Foto: FK Crvena zvezda

U 2020. godini navijači Zvezde su uživali u brojnim pobedama. Crveno-beli su davali golove i nizali slavlja čime su je učinili je nezaboravnom za svakog Zvezdinog navijača, a kao najznačajniju utakmicu u 2020. godini putem glasanja na klupskoj aplikaciji pristalice šampiona Srbije su izabrale trijumf nad Slovanom iz Libereca (5:1).

U 2020. godini izabranici Dejana Stankovića su odigrali ukupno 43 utakmice, računajući šampionat, Kup i evropska takmičenja. Utakmica koju su zvezdaši sa 521 glasom obeležili kao najznačajniju u 2020. godini je gostovanje Slovana na Marakani, u okviru drugog kola grupne faze Lige Evrope. Ekipa iz Libereca nije odolela pritisku crveno-belih, pa je Marakanu napustila sa čak pet golova u mreži, a Crvena zvezda je zabeležila svoju najubedljiviju pobedu u grupnoj fazi evropskih takmičenja, od kada je taj format igre usvojen. Za Stankovićevu ekipu pogađali su sjajan El Fardu Ben, dva puta, a potom Gajić, Katai i Falćineli, za konačan rezultat od 5:1.

Drugo mesto, sa osvojenih 320 glasova, zauzela je utakmica u Belgiji. Ekspedicija Dejana Stankovića je u Belgiju otišla spremna i odlučna, a na Marakanu je donela tri boda. Poveo je beogradski klub “bombom” mladog Njegoša Petrovića, još u prvom minutu igre, a konačan rezultat je postavio štoper crveno-belih, Nemanja Milunović pogotkom u 58. minutu.

Na trećem mestu, sa 82 glasa nalazi se utakmica osmog kola Superlige Srbije, između Crvene zvezde i Voždovca. Tada su puleni Dejana Stankovića pobedili “Zmajeve” 6:0 i ostvarili najubedljiviju pobedu u poslednje tri godine i jednu od najubedljivijih u istoriji crveno-belih. Goleadu je započeo Italijan Dijego Falćineli još u 17, pa je manevar ponovio i u 40. minutu. Usledili su golovi Zvezdinih bisera, Gavrića i Nikolića, a na listu strelaca su se upisali i Ivanić i Pavkov, u poslednjem minutu utakmice.

Četvrto mesto, sa osvojenim 41 glaosom zauzela je poslednja utakmica prošle sezone, kada su crveno-beli odmerili snage sa Proleterom, pred oko 20000 navijača i proslavili 31. titulu i 75. Zvezdin rođendan. Fantastičnu sezonu su krunisali još jednom pobedom od 2:1, a golove za naš tim su postigli Gajić i Garsija. Posle utkmice je usledio pravi spektakl, uz ugašene reflektore na Marakani, vatromet, pesmu i aplauze navijača.

Na poslednjem, četvrtom mestu, sa osvojenih 20 glasova se nalazi utakmica kojom je otvorena neverovatna sezona u Evropi. Navijači Zvezde su uživali u goleadi protiv gibraltarske Evrope i slavili prolazak u narednu fazu kvalifikacija za Ligu šampiona. Fenomenalni El Fardu Ben je tad zabeležio het-trik, a pogađao je i Ivanić, dva puta. Ovaj trijumf rezultatom 5:0 je najubedljiviji na evropskoj sceni u proteklih devet godina.

PROČITAJTE JOŠ: