Roman Zozulija
twitter/Fraczkowski1
 Roman Zozulija

twitter/Fraczkowski1

Roman Zozulija, Foto: twitter/Fraczkowski1

Naime, domaći navijači uzvikivali su da Ukrajincu Romanu Zozuliji je nacista, zbog čega je sudija Hose Antonio Lopeza Toka odlučio da prekine utakmicu!

Organizaciono telo Segunde saopštilo je da se slaže sa odlukom glavnog sudije da prekine utakmicu, za koju je rekao da je doneta na zahtev obe ekipe zbog "teških uvreda i pretnji" upućenih Zozuliji, preneo je Rojters.

Kako prenosi španska radio stancia "Cadena Ser", navijači Rajo Valjekana zapevali su "Zozulia, ti si nacista", koji je veoma kratko bio na pozajmici u klubu iz Madrida u februaru 2017. godine.

Na svom prvom i jedinom treningu sa klubom, Zozulija je bio ljut na prijem navijača, koji su ga optužili da pripada krajnje desnicarskom pokretu u svojoj zemlji.

Ukrajinac nikada nije porekao da podržava ove desničarske grupe,  vratio se u matični klub Real Betis pre nego što je 2017. potpisao za Albasete kao slobodan agent

Često na društvenim mrežama  kači fotografije  sa desničarskim obeležjima i javno podržavao kaznene akcije ukrajinske vojske protiv civila u Donbasu.

"Uz podršku Raja Valjekanoa, Albasetea i La Lige, sudija je suspendovao utakmicu", kratko je saopšto Albasete, "Ova odluka je doneta sa jednim ciljem, a to je da čuva vrednosti naše konkurencije i sporta koji svi volimo".

Rojters je kontaktirao oba kluba kako bi zatražio komentar. Rajo je na Tviteru objavio kratko saopštenje u kome se potvrđuje da je igra prekinuta zbog "skandala i uvreda koji su se čuli tokom prvog poluvremena".