Torcida, navijači splitskog Hajduka
Profimedia
Torcida, navijači splitskog Hajduka

Profimedia

Torcida, navijači splitskog Hajduka, Foto: Profimedia

* Ova navijačka grupa osnovana je 1950. godine

* Torcida je napravila prekid utakmice u Splitu protiv Partizana paljenjem jugoslavenske zastave

* Poslednju sramnu koreografiju napravili su tokom meča protiv Lokomotive iz Zagreba 

Navijači Hajduka iz Splita potrudili su se da na sebi svojstven sramotan način proslave godišnjicu zločinačke akcije u kojoj je ubijeno 1.800 Srba, a 250.000 proterano. Svakog 4. avgusta region je podeljen na one koji tuguju za ubijenima i prognanima u zločinačkoj akciji Oluja, kao i na one u Hrvatskoj koji ovu akciju veličaju i slave.

Tako je bilo i ovoga puta, a posebno se u tome istakla navijačka grupa Torcida iz Splita, koja važi za najekstremniju grupu. Oni su se potrudili da posebno veličaju Oluju kroz koreografiju koju su napravili tokom meča protiv Lokomotive iz Zagreba, u kojem su slavili sa 3:0.

Najvatrenije pristalice Hajduka na svojoj severnoj tribini imale su koreografiju u u bojama hrvatske zastave, a tu su bile i tri šetalice. "Domobran" sa zoljom koji puca na tenkove, koji su na sebi imali oznaku Jugoslovenske narodne armije.

PROČITAJTE JOŠ:

Torcida je ovu koreografiju napravila interaktivnom, tako što je u jednom momentu tenk, koji je jurišao ka "domobranu" bio u plamenu, jer je oko njega upaljena dimna bomba, pa se crn dim nadvio iza njega, nakon čega je on zgužvan i "uništen", ubrzo je baklja krenula i ka drugom tenku, koji je simbolično "zapaljen", nakon čega je podignuta "šahovnica", a transparent na ogradi zamenjen sa "Mene zove domovina" i "slobodna ćeš ostati".

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović bez dlake na jeziku o devojkama i ženidbi!