Azar I Kante
AP Photo/Frank Augstein
Azar I Kante

AP Photo/Frank Augstein

Azar I Kante, Foto: AP Photo/Frank Augstein

Navijači Arsenala rade sve u njihovoj moći da onemoguće Edena Azara i Ngolo Kantea da otputuju u Azerbejdžan gde se u finalu Lige Evrope sastaju sa Čelsijem!

Naime, fanovi "tobžija" su se udržili na Tviteru, gde su pokrenuli lavinu tračeva kako su igrači Čelsija poreklom iz Jermenije, a na udaru su uglavnom Kante i Azar.

Ovi tračevi su počeli nakon saopštenja Arsenala koji je odlučio da ne vodi Miktariana u Bakuu, zbog političke tenizije između njegove rodne Jermenije i domaćina Azerbejdžana!

PROČITAJTE JOŠ:

Mario Baloteli

EPA/Yoan Valat

Ulog za fudbalere Arsenala je velik pošto imaju priliku da se posle dve godine vrate u najelitnije evropsko takmičenje, ukoliko pobede gradskog rivala, a navijači tog kluba su svesni pa rade sve u njihovoj moći da zaustave najbolje igrače plavaca!

"Tužna stvar je što je Jermenija odlična zemlja! Bio sam tamo jednom na odmoru gde sam sreo Azara i Kantea, obojica su posećivali svoje bake i deke!" - rekao je jedan navijač.

Azar I Kante

printscreen

Azar I Kante, Foto: printscreen

Miktarian je razočaran što će propustiti ovu retku šansu da igra finale ovog takmičenja:

"Nakon što smo razmislili o svim opcijama, morali smo da se odlučimo za onu najtežu, a to je da ne putujem sa timom na finale koje igramo protiv Čelsija!" - rekao je razočaran Miktarijan i dodao:

"Ovo je trenutak koji ne dolazi veoma često za nas igrače, moram priznati da me veoma boli što ću propustiti utakmicu. Navijaću za moje saigrače. Donesite kući trofej!".

PREDLAŽEMO VAM:

Novak Đoković

Nole1989

 Evropska fudbalska federacija, UEFA, je rekla da su uradili sve što je u njihovoj moći da obezbezde Miktarijanu bezbednos u Bakuu.

"Radeći sa Arsenalom, Uefa je dobila uverenje da će igrač biti siguran u Azerbejdžanu, od samog vrha vlasti u toj zemlji!" stoji u navodi UEFA-e koja dodaje:

"Ceo sigurnosni plan je dat klubu, koji je uvideo trud UEFA i vlade Azerbejdžana, a mi poštujemo njihovu odluku da tim ne putuje sa fudbalerom".

Navijači Arsenala

printscreen

Navijači Arsenala, Foto: printscreen

Jermenac je odigrao 11 partija u Evropa ligi i njegovo odsustvo će biti veliki udarac za Arsenal. Ovo nije prvi put da propušta ove sezone utakmicu zbog ovog razloga. Morao je zbog istog razloga, u regularnom delu ovog takmičenja, da izostaje zbog utakmice sa Karabagom u Oktobru zbog tenzije u regiji Nagorn-Karabah.

PREPORUČUJEMO I:

Rolan Garos

EPA - EFE, Joan Valat

Azerbejdžan i Jermenija su u ratu zbog regije Nagorn-Karabah, od kada su separatisti Jermenije zauzele ovu teritoriju u ratu koji je oduzeo 30.000 života u ranim 1990. godinama! Kao rezultat sukoba, raseljeno je čak 230.000 Jermena iz Azerbejdžana i 800.000 Azera iz Jermenije i Karabaha. Ruskim posredovanjem potpisano je primirje u maju 1994. godine.