Bibars Natho
Alo/Marko Metlaš
Bibras Natho

FK Partizan

Bibras Natho, Foto: FK Partizan

"Mozak" na Partizanovoj sredini terena Bibars Natho je dan kasnije sagledao derbi i dao mišljenje da li je Partizan mogao više i da li ih je Stanković iznenadio. Crno-beli su odigrali bez golova sa najvećim rivalom, a Izraelac smatra da je manjak koncentracije dosta uticao.

– U prvom delu utakmice nismo odigrali dobro i nismo našli najbolju opciju da poboljšamo napad. U drugom delu smo bili bolji, ali moram reći da smo i u prvom delu imali nekoliko kontranapada, ali nismo očigledno bili dovoljno skoncentrisani. Za ovakvu utakmicu nije potrebna dodatna motivacija da bismo rekli da je neko više ili manje motivisan već mislim da su oba tima pre želela da ne izgube ovu utakmicu i zato je na kraju završena nerešeno.

Rival ima 11 bodova više u odnosu na Partizan?

– Jedanaest bodova jeste velika razlika, ali mi moramo da nastavimo da se borimo, da zadržimo naš stil igre, da se vratimo onome po čemu smo bili prepoznatljivi jesenas. Sada je primarno da očvrsnemo drugu poziciju, a onda da vidimo možemo li i kako napadati više.

Da li je ovo neka vrsta ‘lekcije’ kako i šta treba ispraviti u sledećem derbiju, a moguće je da ih bude još dva?

– Svaki derbi je priča za sebe i niko ne može reći šta će biti u sledećem. Ovo je fudbal i on je nepredvidiv. Naravno, ako uđemo skoncentrisani i budemo igrali našu igru imamo šansu za pobedom, ali polako. Mnogo toga je ispred nas.

Bibars Natho

FK Partizan

Bibars Natho, Foto: FK Partizan

Da li vas je Zvezda predvođena novim šefom Dejanom Stankovićem nečim iznenadila na terenu?

– Stanković nas nije iznenadio na terenu. Sve što smo videli, to smo i očekivali i na to nam je stručni štab i ukazao. Kao što sam rekao u prvom poluvremenu su nas zatvorili i nisu nam dali da igramo, dok smo u drugom poluvremenu našli rešenje za igru, ali nije bilo dovoljno.

Partizan je ostao bez Tošića?

– Bambi ( prim. aut Zoran Tošić) je otišao. Žao mi je, on je pre svega moj prijatelj i uživao sam da igram na terenu sa njim.
Šta mogu da kažem osim da nisam srećan zbog toga, ali to je fudbal. Želim mu sve najbolje u svim segmentima . A mi, mi moramo i bez njega…

Kažu da se ponekad činilo da čuvamo rezultat?

– Iskreno, u pojedinim momentima mi se činilo da nijedan tim nije grizo za pobedu već da su oba tima bila zadovoljna ovim rezultatom.

Bio si nekoliko puta energičniji na terenu?

– Nisam ljut na sudiju, bio je staložen i pristojan. Samo sam u jednoj situaciji bio ljut kada je igrač kojeg je Suma navodno udario laktom jaukao, a onda potom kada su svi uskočili da se svađaju on je digao vrat i šalio se sa svojom klupom jer mu suštinski nije bilo ništa. Ali, to je derbi, pun je emocija!