Demantuje odlaganje: Svetozar Mijailović
Printscreen
Svetozar Mijailović

Alo!/Marko Metlaš

Svetozar Mijailović, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda, Svetozar Mijailović, obratio se javnosti povodom dešavanjima na administrativnom prelazu Jarinje!

PROČITAJTE JOŠ:

Crvenoj zvezdi i srpskim novinarima je zabranjen ulaz na teritoriju Kosova i Metohije, a tamo su trebali da odigraju meč Kupa Srbije protiv FK Trepče.

Povodom tih dešavanja, Mijailović se obratio medijima, potvrdivši reči generalnog direktora kluba Zvezdana Terzića, da je ostvarena "diplomatska pobeda" koja će mnogo da znači:

"Dosta dugo je sve srpsko u međunarodnoj zajednici prikazivano kao negativno. Ova diplomatska pobeda danas znači da smo naterali Albance na Kosovu da pokažu svoje pravo lice, da se ponašaju necivilizovano i siledžijski, da ne poštuju preporuku FIFA. Kada su primani u FIFA glavni argument im je bio da sport nema granice i da ne treba sprečavati mlade ljude da igraju. Šta će sada reći FIFA kao najviša svetska organizacija. Sada imamo jake argumente u raznim međunarodnim organizacijama za buduća vremena. Ovo je diplomatska pobeda. Moramo se na diplomatski i civilizovan način boriti i snagom argumenata pobeđivati. Posebno što je njihov status kao člana FIFA na arbitražnom sudu u Lozani", navodi se u saopštenju FK Crvena zvezda koje je potpisao Mijailović.

BONUS VIDEO

Fudbaleri Zvezde pozdravljaju navijače na Jarinju