Olivije Žiru
AP
Čelsi

AP

Čelsi, Foto: AP

Bio je to 11. trijumf "karamela" i sedmi poraz izabranika Mauricija Sarija, koji su ostali na šestom mestu sa 57 bodova.

"Plavcima" je FIFA zabranila transfere u naredna dva prelazna roka, ove godine su doživeli nekoliko sramotnih poraza, deluje da je "zategnut" odnos između Sarija i igrača, a nakon izgubljene utakmice na "Gudisonu" sve su dalje i od plasmana u Ligu šampiona...

PROČITAJTE JOŠ:

Ko zna kako bi bilo da su Azar u sedmom i Iguain minut kasnije uspeli da zatresu mrežu domaćina. Belgijanac je pogodio stativu, a Argentinac šutirao pored gola, da bi u finišu prvog dela i Pedro bio u prilici.  Ko zna koji put ove sezone je Čelsi potpuno stao u drugom poluvremenu, nakon što nije realizovao svoje šanse u prvih 45, a ovoga puta su ih kaznili Rišarlison i Sigurdson.

Prvo je lukavi Rišarlison pratio loptu posle odbrane Kepe nakon kornera u 48. minutu i sproveo je u mrežu, dok je "odbitak" pokupio i Sigurdson u 71.

U 72. minutu, penal za domaći tim. Markos Alonso je neoprezno oborio Rišarlisona, udarac Gilfija Sigurdsona Kepa Arisabalaga je odbranio, ali lopta se odbila srećno do Islanđanina koji je pogodio iz drugog pokušaja za konačnih 2:0.