Matija Nastasić
Alo!/Damjan Andonovski
Matija Nastasić

Alo!/Damjan Andonovski

Matija Nastasić, Foto: Alo!/Damjan Andonovski

* U FSS najavljuju povratak Matije Nastasića u reprezerntaciju

* Bivši selektor Mladen Krstajić nije ga pozivao posle Mundijala u Rusiji

* U Nemačkoj obavljeni razgovori i sa Kostićem, Gaćinovićem i Joveljićem

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije u sastavu potpredsednik Nenad Bjeković, sportski direktor Vladimir Matijašević i selektor Ljubiša Tumbaković posetila je Nemačku, gde su gledali dve utakmice (Borusija M – Šalke i Ajntraht – Hofenhajm), a zatim razgovarali sa defanzivcem Šalkea Matijom Nastasićem, odnosno članovima Ajntrahta, Filipom Kostićem, Mijatom Gaćinovićem i Dejanom Joveljićem.

Partizan doveo pravog majstora fudbala, bivšeg igrača CSKA i Olimpijakosa, KAPITENA REPREZENTACIJE (VIDEO)

AUTOR: Tanjug/S.M. DATUM I VREME: 19.08.2019. 13:07 Ogromno pojačanje. Bibras Natho, Foto: AP/Hektor Pustina Bivši vezni fudbaler CSKA iz Moskve i Olimpijakosa Bibras Natho stigao je u Beograd na potpis ugovora sa Partizanom. Kapiten izraelske reprezentacije među crno-bele dolazi kao slobodan igrač i čim prođe lekarske preglede obavezaće se na dugogodišnju saradnju sa osvajačem Kupa Srbije.

"Imali smo i ovog vikenda zadovoljstvo da uživamo u partijama naših reprezentativaca. Posebno nas raduje činjenica da su Nastasić, Kostić i Gaćinović neprikosnoveni članovi startne postave u svojim klubovima i da se sva trojica nalaze u odličnoj formi uoči bitnih utakmica protiv Portugala i Luksemburga. Matija je komandovao odbranom Šalkea i značajno doprineo da mreža golmana Nubela ostane netaknuta na teškom gostovanju u Menhengladbahu", izjavio je Matijašević, a prenosi sajt FSS.

Prema njegovim rečima, Gaćinović i Kostić su po običaju bili među najboljima u timu Ajntrahta, a Filip je asistencijom za pobedonosni gol Hinteregera najavio da će i ove sezone biti jedan od najproduktivnijih igrača u timu iz Frankfurta.

Matija Nastasić

EPA/Sascha Steinbach

Matija Nastasić, Foto: EPA/Sascha Steinbach

"Razgovarali smo sa svom trojicom i vidim da su puni entuzijazma i da jedva čekaju nova iskušenja u reprezentativnom dresu. Sada je sve na selektoru, ali mi je drago što su svi igrači na raspolaganju i što vidim kod njih želju da odvedu Srbiju na Evropsko prvenstvo", rekao je Matijašević.

Selektor Tumbaković takođe ne krije zadovoljstvo posetom reprezentativcima.

"Ono što je bio prioritet kada sam došao, jeste da porazgovaram sa svim igračima, tako da sada zatvaram priču sa Nemačkom.Ostala je još jedna mala grupa igrača da se pokrije i to ćemo obaviti u narednih nekoliko dana. U Nemačkoj smo gledali prvo utakmicu u Menhengladbahu, gde je gostovao Šalke, a onda razgovarali sa Matijom Nastasićem. Bila je to jedna lepa i otvorena priča, dvosmerna. Jako fin razgovor, barem sam ga ja tako doživeo, a verujem i Matija", rekao je Tumbaković, ali nije otkrio da li se Nastasić vraća na spisak.

PROČITAJTE JOŠ:

"Sledećeg dana smo gledali Ajntraht – Hofenhajm a zatim se videli sa Filipom Kostićem, Mijatom Gaćinovićem i Dejanom Joveljićem, koji je član mlade reprezentacije. Interesantna utakmica, Ajntraht je pobedio, tako da je i raspoloženje bilo kao i razgovor. Naravno, i tu je bilo prisutno dvosmerno razumevanje vezano za naš rad i neke zahteve koje sam ja izneo. Utisak je da su iza nas dva veoma uspešna dana i mislim da sve ide nekim svojim pozitivnim tokom", izjavio je Tumbaković.

BONUS VIDEO

Alo! anketa: Pitali smo Beograđane koji košarkaš neće putovati na Mundobasket