Miroslav radoman
estock
Sudija Martins i igrači Zvezde

Marko Metlaš

Sudija Martins i igrači Zvezde, Foto: Marko Metlaš

Neujednačen kriterijum arbitra iz Portugala Tijaga Martinsa u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Crvene zvezde i Kopenhagena (1:1) znatno je otežao crveno-belima pokušaj da se domognu plasmana u grupnu fazu elitnog takmičenja!

Luiz neće više da trenira, Čelsi ga ne pušta, ali čini se da je POSAO GOTOV

AUTOR: B92/S.M. DATUM I VREME: 07.08.2019. 19:19 Jedan od najvećih transfera leta. David Luiz, Foto: Tanjug/Frank Augstein Fudbalski klub Arsenal mogao bi u poslednjim satima prelaznog roka u Engleskoj da završi dva velika posla. Prema pisanju medija u Francuskoj, David Luiz želi da napusti Čelsi i preće u Arsenal, dok se oko prelaska Filipea Kutinja u London spekuliše od utorka.

Više od 40.000 navijača na „Marakani“, kao i višemilionski auditorijum kraj televizijskih ekrana, među kojima je bio i Miroslav Radoman, nekadašnji srpski sudija i prvi čovek Sudijske organizacije, svedoci su da je arbitar iz Portugala nesumnjivo uticao na konačan ishod utakmice u Beogradu.

- To je dvomeč koja rešava sudbinu dva kluba, koja žive od plasmana u grupnu fazu Lige šampiona. Jednostavno, kada za takvu utakmicu dobijete sudiju početnika, odnosno čoveka bez iskustva, vrlo je moguće da će neko biti oštećen - počinje priču za „Sport plus“ Miroslav Radoman.

Penal za goste nije postojao!

Tijago Martins je u 83. minutu utakmice pokazao na belu tačku, nakon duela Dušana Jovančića i Pepa Bijele.

- Kazneni udarac nije video glavni sudija, već mu je pomoćnik signalizirao. Prema mom mišljenju, u toj situaciji nema elemenata za najstrožu kaznu. Penal nije postojao zato što je evidentno da je igrač Kopenhagena tražio kontakt sa fudbalerom Zvezde, koji je stajao i nije menjao kretanje. Suviše lako je dosudio penal - tvrdi Radoman.

Tridesetdevetogodišnjeg sudiju iz Portugala, prema mišljenju našeg sagovornika, očekuje disciplinska sankcija nadležnih organa.

- Postoje posmatrači suđenja, a njegov zaključak o arbitraži mora biti baziran na detaljima koji su uticali na rezultat i dešavanja na utakmici. Ono što je najgore po njega jeste činjenica da se branio kartonima, odnosno da je branio svoj autoritet dajući opomene. Postoji pravilo da arbitar mora da dobije prelaznu ocenu (8,4) da bi bio delegiran za narednu utakmicu. Prema mom mišljenu, on ni u kom slučaju nije položio ispit - dodaje Radoman.

PROČITAJTE JOŠ:

Navijače u našoj zemlji posebno je frapirao momenat iz prvog poluvremena, kada je napadač gostiju Ndoje u toku igre uhvatio loptu sa dve ruke.

- Čist žuti karton! To je taj neujednačen pristup kada je reč o disciplinskim merama kažnjavanja. Zatim onaj start na Mirku Ivaniću, koji je bez dileme dokaz da je sudija imao zlu nameru, pošto nije dosudio ni prekršaj u korist Zvezde, koji je, u stvari, bio faul za žuti karton za igrača Kopenhagena. To bi značilo da Zeka mora van terena zbog drugog žutog kartona, ali je Martins mangupski izbegao da ga sankcioniše. To se stručno zove - neujednačeni kriterijum na svim delovima terena - poručuje bivši srpski fudbalski sudija.

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović bez dlake na jeziku o devojkama i ženidbi!