Đenaro Gatuzo
EPA/Simone Venezia
Đenaro Gatuzo

EPA/Simone Venezia

Đenaro Gatuzo, Foto: EPA/Simone Venezia

Fudbaleri Napolija pobedili su Udineze 2:1 u 34. kolu italijanske Serije A. Pobedonosni gol za domaće na stadionu 'San Paolo' postigao je Mateo Politano u petom minutu sudijske nadoknade.

Ekipa Đenara Gatuza zabeležila je važnu pobedu, posle dva vezana remija. Sada zauzima šesto mesto na tabeli, sa bodom manje i utakmicom više od petoplasirane Rome.

Iako je Napoli kontrolisao situaciju od samog početka, Udineze je prvi došao do vođstva. Jedini šut gostiju ka golu rivala završio je u mreži. U listu strelaca se u 22. minutu upisao Rodrigo de Paul.

U 31. minutu Arkadijuš Milik je zamenio Mertensa. Ispostavilo se da je to bila dobra odluka trenera Napolija, pošto su domaći vrlo brzo izjednačili, zahvaljujući pogotku poljskog internacionalca.

Napadali su domaći konstantno i u drugom delu utakmice. Ipak, do preokreta su došli tek u sudijskoj nadokandi. U petom minitu nadoknadnog vremena u heroja Napolija izrastao je Mateo Politano, svojim prvim golom u sezoni.

Udineze je zabeležio drugi poraz u poslednja tri meča i na 16. je mestu u poretku.

Bitno pobedu zabeležila je i Đenova, koja je na svom terenu savladala Leće 2:1. Na taj način zadržala se iznad zone ispadanja, sa četiri boda više baš od Lećea.

Antonio Sabrija doneo je prednost domaćima već u sedmom minutu. Imali su gosti priliku da izjednače krajem poluvremena, ali Marko Mankosu nije iskoristio penal.

Ipak, u 60. minutu se iskupio 31-godišnji veznjak, pa je poravnao na 1:1.

Ipak, sreća nije bila na strani gostiju, pošto je Đenova došla do pobede autogolom Gabrijela.

Napoli

EPA/Cesare Abbate

Napoli, Foto: EPA/Cesare Abbate

U derbiju začelja Breša je pobedila Spal sa 2:1.

Brajan dabo je doneo prednost Spalu u 42. minutu. Ipak, u drugom delu utakmice istakao se Jaromir Zmrhal, koji je sa dva gola doneo preokret Breši.

Breša je pretposlednja na tabeli sa sa 24 boda, devet manje od Đenove koja je u sigurnoj zoni. Spal je na začelju sa 19.

Fiorentina je sa 2:0 slavila protiv Torina.

Lianko je autogolom već u drugom minutu doneo prednost Violi, da bi konačni rezultat postavio Patrik Kutrone u 75.

Fiorentina je posle druge uzatsopne pobede 12, dok je Torino na 15. mestu.

PROČITAJTE JOŠ: