Florentino Perez
Profimedia.rs
Florentino Perez

Profimedia.rs

Florentino Perez, Foto: Profimedia.rs

Nekoliko dana nakon što su izvučeni parovi osmine finala fudbalske Lige šampiona Horhe Ramos, novinar urugvajskog ESPN-a, izneo je niz teških optužbi na račun predsednika Real Madrida Florentina Pereza.

Ramos je usred TV prenosa rekao kako je od osobe bliske Perezu dobio poruku u kojoj je stajalo da je gazda Reala pet dana pre žreba počeo sa pritiskom na UEFA-u kako bi Real izvukao Ajaks. Na kraju se upravo to i dogodilo.

Ipak, treba reći da Ramos nije pružio dokaze o svojoj teoriji zavere tako da sve treba uzeti sa rezervom.

Ovo nije prvi put da se Real povezuje s čelnim ljudima UEFA-e. Poslednjih nekoliko godina mnogi su tvrdili da je Real imao veliku pomoć sudijske organizacije u nokaut fazi Lige šampiona, a poslednju ozbiljnu optužbu na račun Pereza i njegovog uticaja na krovnu kuću evropskog fudbala izneo je Zlatan Ibrahimović, komentarišući Modrićevu zlatnu loptu.

''Sada znamo da je Perez bio taj koji se takmičio sa Mesijem za Zlatnu loptu, a ne Ronaldo'', rekao je Zlatan implicirajući da su Ronaldo i Modrić osvojili nagradu zato što su iza sebe imali Florentina Pereza i jak lobi Real Madrida.