Srboljub Markušević
facebook/Bordo vremeplov
Srboljub Markušević

facebook/Bordo vremeplov

Srboljub Markušević, Foto: facebook/Bordo vremeplov

Srboljub Markušević je rođen 5. maja 1936. godine u Prizrenu, a u Sarajevo je stigao još kao dečak! Svoju celu igračku karijeru proveo je na Koševu, a za prvi tim Sarajeva je nastupao od 1955. do 1965. godine. Zbog povrede kičme je prestao da se bavi aktivnim igranjem ove igre!

PROČITAJTE JOŠ:

Upisao je 148 zvaničnih nastupa na kojima je dao 22 gola!

Vladan Milojević zacrtao ciljeve, pa potom izneo mišljenje o šansama Srbije za plasman na Evropsko prvenstvo! (VIDEO)

AUTOR: Zvanični sajt/M.D DATUM I VREME: 19.11.2019. 15:10 Crveno-bele očekuje veoma gust raspored, jer će u narednih mesec dana odigrati čak osam utakmica. Vladan Milojević, Foto: FK Crvena zvezda Crvena zvezda će sutra od 18 časova dočekati Mačvu u okviru osmine finala Kupa Srbije, a očekivanja pred susret sa timom iz Šapca, izneo je šef stručnog štaba Vladan Milojević.

Posle završene igračke karijere, posvetio se trenerskom poslu, i to u klubu kome je sve dao! Na Koševu je vodio sve selekcije, od omladinskih do prvog tima. Na klupi prvog tima je sedio u četiri navrata, a Sarajevo je vodio u 112 zvaničnih utakmica, upisavši pri tome 45 pobeda. 

Osvojio je Letnju ligu šampiona 1972. godine, Otvoreno prvenstvo Jugoslavije 1982. godine, a iste te godine u jesen je ostvario i ogroman uspeh na međunarodnoj sceni, plasman u osminu finala Kupa UEFA!

BONUS VIDEO

Bogosavac: Čukarički uvek ima najviše ambicije, Evropa cilj i ove godine