Lionel Mesi
AP/Manu Fernandez
Lionel Mesi

AP/Manu Fernandez

Lionel Mesi, Foto: AP/Manu Fernandez

Bivši saigrač Lea Mesija, Dani Alveš, progovorio je o katastrofalnoj igri Barselone, te je na interesantan način analizirao svoj nekadašnji tim: 

“Leo je prirodni pobednik, ne voli da gubi. Normalno je da se naljuti kada ekipa izgubi, uvek želi da pobedi, baš kao i ja. On toliko dugo radi to što radi, zna kada tim daje jedno i kada daje drug. Zato i govori šta funkcioniše, a šta ne, on to zna jer je toliko godina u Barsi, iskusio je mnoge stvari i tačno zna šta je ekipi potrebno kako bi pobeđivala“, kaže Alves i dodaje:

"On vidi ono što ja osećam, a to je nedostatak podrške. Ja ću uvek reći da je Mesi glavno jelo, a da smo mi bili savršeni dodaci za taj obrok. Sada imam osećaj da on sve vreme radi sve, moramo da znamo da je on ipak samo čovek“.

Dani Alveš

EPA/Yoan Valat

Dani Alveš, Foto: EPA/Yoan Valat

Brazilac je samo u Barseloni osvojio 23 trofeja, uključujući šest titula prvaka Španije i tri trofeja šampiona Evrope.

“Ono što ovoj Barsi nedostaje jeste identitet koji je imala Ronaldinjova ili naša Barsa. Taj identitet jeste da se dominira 90, 100 ili 150 minuta. Barsa je tu da ljudi uživaju. Sada, gledajući sa strane, Barsa je samo još jedan tim“, zaključuje sadašnji fudbaler Sao Paula.

PROČITAJTE JOŠ: