rođendanski turnir prijateljstva
Promo
Fudbal Fudbalska lopta Gol

Shutterstock

Fudbal Fudbalska lopta Gol, Foto: Shutterstock

Ženski fudbalski klub Sloga iz Zemuna, sa tradicijom dugom 50. godina, prvi je registrovan ženski fudbalski klub na teritoriji Republike Srbije, a povodom velikog jubileja i proslave pola veka postojanja, ovaj klub organizuje međunarodni turnir od 25. jula do 28. jula.

Turnir će biit održan na terenima FK Zemun, a pored ŽFK Sloga, učestvovaće i ŽFK Crvena zvezda, ŽFK Zemun, prvak Bosne i Hercegovine ŽFK Sarajevo, prvak Crne Gore ŽFK Breznica i prvak Slovenije ŽNK Olimpija.

U svojoj bogatoj istoriji ŽFK SLoga je 5 puta bio osvajač prvenstva Jugoslavije, i 5 puta pobednik Kupa Jugoslavije, kao i finalista prvenstva Evrope u Francuskoj 1976. godine. Danas se klub takmiči u Superligi Srbije, najvišem rangu fudbalskih takmičenja za žene u Srbiji.

rođendanski turnir prijateljstva

Promo

rođendanski turnir prijateljstva, Foto: Promo

Na samom početku, od osnivanja 1969. godine do 1972. godine klub se takmičio pod imenom ŽFK Zmaj, a 1972. godine, menja ime u ŽFK Sloga, koje koristi do danas.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovaj klub je rasadnik talenata reprezentativnog kalibra, jer igračice ovog kluba nastupaju u seniorskoj selekciji Srbije, kao i u reprezentacijama do 19 i 17 godina.

BONUS VIDEO:

Nenad Lalatović ne može da obuzda pogled!

 

Tagovi