Na meti Crvene zvezde su tri igrača iz našeg prvenstva!

Novosti/ Alo.rs / M. Dr. | sport 2019-12-02 22:02:45 2019-12-02 22:02:45

Dovođenje Lasickasa zavisiće od toga ko će otići od stranaca.

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda planira da dovede trojicu izuzetno perspektivnih igrača na koje će moći ozbiljno da računa na duže staze.

Prvi pik crveno-belih je Mirko Topić (18), zadnji vezni Vojvodine. U ovoj sezoni, Topić je uspeo dobrim igrama da se nametne treneru Nenadu Lalatoviću, odigrao je devet utakmica u Superligi i postigao jedan pogodak, na poslednjem susretu sa Radom na Banjici. Nedavno je dobio i poziv Ilije Stolice, selektora mlade selekcije Srbije, što takođe potvrđuje da je momak o kome se sve više priča. Visok je 190 cm, pomalo podseća na Slavišu Jokanovića jer ima dobru tehniku i pregled. Iako ima ugovor sa Vojvodinom do leta 2021. godine, u Zvezdi žele da ga što pre dovedu i zato su spremni da dobro zavuku ruku u džep. Pregovori sa Vojvodinom uveliko traju i kako može da se čuje na "Marakani", već su u završnoj fazi.

Šampion Srbije zainteresovan je da dovede i Nikolu Čumića (21), napadača niškog Radničkog i mladog reprezentativca. Od starta sezone, odigrao je 11 utakmica u Superligi i postigao dva gola, oba u Ivanjici u "sedmici" protiv Javora. Preko užičke Slobode i Metalca, na "Čair" je došao januara 2019. i u ovoj godini nametnuo se kao standardni prvotimac. Brz i prodoran, skrenuo je pažnju Zvezdinog sportskog sektora i na nedavnom međusobnom duelu i sada se ubrzavaju dogovori sa Nišlijama kako se ne bi ponovio slučaj sa Lazarom Ranđelovićem koga je "ispred nosa" uzeo Olimpijakos.

Crveno-beli su bacili oko i na Justasa Lasickasa (22), igrača Voždovca i reprezentativca Litvanije. Hitronogi Lasickas po desnoj strani može da igra i kao bek i kao krilo ali će njegovo dovođenje zavisiti i od toga ko će otići od stranaca. Za sada ih je na "Marakani" osmorica, ali je moguće uskoro da kofere spakuju Kanjas, Boaći i Ben, pa bi se otvorilo mesto i za novog "legionara".

Expand player
Pogledajte više