Crvena zvezda, grb
bscyb.ch
Crvena zvezda, grb

bscyb.ch

Crvena zvezda, grb, Foto: bscyb.ch

Vlada Dimitrijević je rođen 30. avgusta 1981. godine u Raškoj, a u lokalnom FK Bane je počeo da se bavi fudbalom, i veoma rano, kao veliki talenat je stigao u Crvenu zvezdu. Prošao je veći deo mlađih kategorija Zvezde u generaciji sa Nemanjom Vidićem, Vladimirom Dišljenkovićem, Aleksandrom Lukovićem, Slavoljubom Đorđevićem... Velike nade su polagane u njega, ali mu je 1. oktobra 2001. godine na samom kraju treninga seniorskog tima pozlilo, srušio se na zemlju i uprkos brzoj intervenciji hitne pomoći, preminuo na putu do bolnice.

Dečaci rođeni 2008. godine, koje sa klupe predvodi Uroš Urošević, su prethodnog vikenda učestvovali na memorijalnom turniru u čast Vlade Dimitrijevića, koji se održava u Raškoj. Crveno-beli talenti su takmičenje završili u četvrtini finala posle poraza od Vojvodine (1:3), iako su prethodno pobeđivali banjalučki Borac (3:1) i Voždovac (7:0). 

U Vladinu čast osnovan je i OFK Vlada Dimitrijević odakle su u Crvenu zvezdu već došli Daris Karišik, Andrija Maksimović i Relja Premović, a sigurni smo da će i tokom narednih godina iz Raške u klub stizati najveći talenti.

Vladinim stopama će nastaviti i četvorogodišnji Vuk koji je odradio prvi trening pod nadzorom Ognjena Purića i imaće priliku da u Crvenoj zvezdi ispuni i one snove o kojima je maštao njegov ujak.

Za više sportskih informacija, zapratite našu 

PROČITAJTE JOŠ: