Može li Partizan da istera "đavole" iz Humske? Ovaj proslavljeni as crno-belih nema dilemu...

N. Lazić | sport 2019-10-23 19:56:24 2019-10-23 19:56:24

„Ako je ikad bila prava šansa da pobedimo tako veliki klub, to je onda ova i moramo je iskoristiti jer ne znam kad će nam se ponovo pružiti“, kaže Peđa Mijatović za „Sport plus“

Alo!/Vladimir Marković

I pored toga što živi daleko i što je često odvojen od Beograda, Predrag Mijatović, nekadašnji as Partizana, Valensije, Real Madrida i reprezentacije Jugoslavije, dobro je upućen u dešavanja u crno-belom taboru. I nema dilemu veliki golgeter da li crno-beli imaju šansu protiv Mančester junajteda.

Real je u velikoj krizi

Mijatović je Realu doneo titulu prvaka Evrope posle 32 sušne godine, a kao nekadašnji as i funkcioner ovog kluba dobro je upućen u sve probleme koje kraljevi imaju.

- Real je od prošle sezone u veoma specifičnoj situaciji jer nije jer bilo trofeja, a to se prelilo i na ovu. Sezona je počela dosta škakljivo - ekipa od starta ne ostavlja dobar utisak da bi se ove očekivao trofej. Ne ulivaju mi osećaj da će biti bolje nego prethodne. Igraju dosta konfuzno i poslednji poraz potvrda je da su u velikoj krizi - kaže Mijatović.

- Pratim sve Partizanove utakmice. Od samog početka sezone igraju veoma dobro u Ligi Evrope i tu sve sjajno funkcioniše, za razliku od pojedinih utakmica u domaćem prvenstvu, gde su padali. Naravno, tu izuzimam derbi sa Zvezdom, pošto su tad bili maestralni - počeo je Mijatović.

Značaj utakmice, prema Mijatovićevim rečima, za Partizan je nemerljiv.

- Evropske utakmice nisu značajne samo rezultatski već izuzetno doprinose boljem imidžu kluba. Duel protiv Mančestera mogao bi biti od vitalnog značaja za nas i mislim da dolazi u pravom trenutku.

On takođe veruje da će Partizan iskoristiti ovu istorijsku priliku.

- Solskjerova ekipa ne igra na zavidnom nivou ove sezone i forma im je promenljiva, a čak se može reći da je u blagom padu. Verujem da možemo dobro da odigramo i iskoristimo njihovu krizu. Ako je ikad bila prava šansa da pobedimo tako veliki klub, to je onda ova i moramo je iskoristiti, pošto ne znam kad će nam se ponovo pružiti.

Razumem kritike, ali nije samo Jović loš

Poslednjih dana dosta kritika upućeno je na račun Luke Jovića zbog slabih partija u dresu madridskog kluba. - On je mlad igrač koji je tek došao u tako veliki klub i treba imati strpljenja kada je o Luki reč. Kao i svaki napadač, kad ne igrate dobro i ne postižete golove, na meti ste kritika navijača i štampe, što je normalno. Ja mu želim puno sreće. Ne igra samo on loše, nego je većina igrača u lošoj formi. On treba da radi i da u narednim utakmicama pokaže kvalitet zbog kog je doveden u Madrid, a golovi će doći - istakao je Mijatović.

Legendarni napadač neće prisustvovati utakmici.

- Na moju veliku žalost, neću biti u Beogradu, ali ću svakako gledati utakmicu i bodriti Partizan. Verujem u dobar ishod uz sjajnu atmosferu u Humskoj - zaključio je Mijatović.

BONUS VIDEO

Ostojić, štoper Partizana: Uz pun stadion do uspeha protiv Mančester junajteda

 

 

Expand player
Pogledajte više