Komnen Andrić
Marko Metlaš
Komnen Andrić

Marko Metlaš

Komnen Andrić, Foto: Marko Metlaš

Momka koji gotovo četiri godine živi i radi u Zagrebu, a trenutno je u samoizolaciji u Srbiji zbog koronavirusa, o snažnim potresima (najjači magnitude 5,3) obavestili su saigrači još u nedelju ujutru.

- Probudio me je telefon zatrpan porukama. Užasnut sam i tužan zbog onoga što je zadesilo moj Zagreb, moju drugu kuću. Tamo sam od početka prihvaćen kao domaći igrač, kao građanin prvog reda. U Zagrebu nikad nikome nije smetalo to što sa Srbin, što s ponosom ističem. Imam mnogo prijatelja i molim se za njih. Teško mi je bilo da gledam trudnice i mlade mame koje su se s bebama našle na ulici - s mnogo emocija priča Komnen, otac šesnaestomesečne ćerkice.

Aplaudiram za lekare i Zagrepčane

Komnen je momak koji je kao rođen da gradi mostove između Srbije i Hrvatske. Pokazao je to bezbroj puta. - Trenutno mogu samo da se molim bogu da svi iz ove situacije sa koronavirusom izađemo jači, kao još bolji ljudi. Aplaudiram sa ćerkicom i suprugom svako veče srpskim lekarima, sinoć sam tapšao i u znak podrške mojim Zagrepčanima.

Donedavno najbolji strelac hrvatskog šampionata kaže da jedva čeka da pandemija prođe, pa da se svi vratimo normalnom životu.

- Sada je najvažnije da dobijemo bitku s koronavirusom. Čim se vratim u hrvatsku prestonicu, prvo ću posetiti oštećene svetinje - Sabornu crkvu preobraženja Gospodnjeg, najveći pravoslavni hram u Hrvatskoj, ali i Zagrebačku katedralu. Upaliću sveću, do tada ću se moliti u svom domu u Baljevcu. Ljudi, vrag je odneo šalu, moramo da ostanemo kod kuće, u izolaciji, i tu nema izgovora. Fudbal će se igrati, sada je važno da sačuvamo glave - zaključuje Komnen Andrić.

Brat mi je zarobljen u Americi

- Iz Zagreba sam izašao u poslednji čas, dan pred zatvaranje granica. Međutim, brinem za mog brata, koji je u Americi. Pobegao mu je poslednji avion za Srbiju i sada je tamo u karantinu - zabrinut je Komnen.

 

Dalić: Hvala, Beograde!

Podrška iz Srbije stigla je do Hrvatske. Beograd je aplaudirao sinoć za svoje medicinare, ali i za zemljotresom pogođen Zagreb. Taj gest je posebno dirnuo Zlatka Dalića, selektora fudbalske reprezentacije Hrvatske, koji je na društvenim mrežama napisao: „Beograd je pljeskom pružio podršku Zagrebu. Hvala vam!”

 

Vučko i Zagi

Tviter

Vučko i Zagi, Foto: Tviter

 

Podrška i Sarajeva: Vučko i Zagi zagrljeni na ruševinama

I građani BiH pružili su podršku Zagrepčanima. Na društvenim mrežama pojavila se i fotografija Vučka, maskote Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. i Zagija, maskote Univerzijade 1987. U Zagrebu. Vučko na fotografiji drži "povređenog" Zagija i tako zagrljeni odlaze s ruševina, koje u ovom trenutku predstavljaju Zagreb.