Litvanija-Srbija
AP Photo/ Mindaugas Kulbis
Litvanija-Srbija

AP Photo/ Mindaugas Kulbis

Litvanija-Srbija, Foto: AP Photo/ Mindaugas Kulbis

Srbija je savladala Litvaniju u Viljnusu rezultatom 2:1 i, sa pobedom Ukrajine istim rezultatom nad Portugalom, sačuvala kakve-takve šanse za plasman na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije. Sportski direktor Vladimir Matijašević zadovoljan je nekim segmentima, ali nikako padom koncentracije nakon 2:0 za našu reprezentaciju. 

PROČITAJTE JOŠ:

"I da nemamo šanse, igrali bismo na pobedu. Što se tiče rezultata u Ukrajini, teoretski imamo šanse. Nama je cilj da pobeđujemo, a ako uspemo kroz ovo takmičenje, uspemo. Mitrović igra dobro, daje golove, ali cela ekipa ne igra non-stop dobro, čak je moglo da bude 2:2, ne daj bože. Falilo je dosta igrača, nadam se da ćemo bolje igrati", smatra Matijašević.

Litvanija-Srbija

AP Photo/ Mindaugas Kulbis

Litvanija-Srbija, Foto: AP Photo/ Mindaugas Kulbis

Nemanja Maksimović je odigrao dobar meč, međutim i sam je nezadovoljan kako smo opet dopustili protivniku da se vrati u meč i u nadoknadi čak stvori veliku šansu za izjednačenje.

Srbija vodila i imala igru, na kraju Litvanci prepolovili prednost i promašili veliku šansu! Izvukli smo se (VIDEO)

Rerprezentacija Srbije savladala je Litvaniju u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Kraj meča! Srbija je pobedila Litvaniju 2:1 pogocima Aleksandra Mitrovića. Naši reprezentativci su strepeli poslednjih 10 minuta nakon što je Kazlauskas smanjio, međutim nosimo tri boda sa Baltika. 93' Kakva prilika za Litvaniju!

"Teška utakmica, ponovo smo loše krenuli. Drugo poluvreme smo odigrali agresivnije, ali opet smo imali pad. Ne znam šta su uzroci da se isključimo u utakmicama protiv rivala koji su realno slabiji i dozvolimo im da se vrate u igru. Teško da ćemo uspeti da prođemo ovu grupu, ali moramo se uzdati u baraž. Iskreno, najbitnije je da popravimo našu igru, pripremamo se za mart, a ako se desi čudo, desi se", nije previše optimističan bio Maksimović oko potencijalnog "čuda".

BONUS VIDEO:

Šansa Mitrovića u Litvaniji