HRVAT KRIJE SRPSKO POREKLO KAO ZMIJA NOGE Modrićev ujak svedočio protiv Anta Gotovine

Novi detalji iz prošlosti najboljeg fudbalera Hrvatske sve više potvrđuju tezu da on ima srpske krvi

Luka Modrić
Luka Modrić, Foto: AP

Ujak najboljeg fudbalera Hrvatske Luke Modrića Jovo Dopuđ svedočio je pred Haškim tribunalom protiv hrvatskog ratnog zločinca generala Ante Gotovine.

RIKARDO JE NOVI LEONARDO Partizan lagano slomio Rudar, a Grobari dobili novog ljubimca 3:0

Jovo je bio major Vojske Republike Srpske Krajine i komandant 4. lake pešadijske brigade 7. severnodalmatinskog korpusa, a bliski je rođak Lukine majke Radojke Dopuđ i oboje su iz sela Kruševa pored Obrovca.

Oni su bili jedina srpska familija u tom mestu, sve do ratova devedesetih, kada su morali da beže.

SPRDAJU SE SA NJIM Lazar Marković konačno dao gol za Liverpul, a navijači prave najbrutalnije fore na njegov račun (VIDEO)

To su činjenice koje su krili od Luke roditelji i porodica, pre svih otac Stipe, ali i mediji u Hrvatskoj, koji nisu želeli da diskredituju jednog od svojih najboljih fudbalera.

Lukin ujak Jovo Dopuđ do početka devedesetih bio je direktor fabrike trikotaže “Trio” u Obrovcu, a tamo su se preko njega zaposlili Modrićeva majka Radojka i otac Stipe. Jovo je 1993. godine tražio da bude demobilisan, a posle pada Krajine 1995. preselio se u Srbiju i tu je živeo do 16. avgusta prošle godine, kada je iznenada preminuo.

PROMENIO MU SE ŽIVOT ZBOG FUDBALA Selektor Islanda nije ga vadio sedam godina, a onda je odlučio da mu je to previše

On je 2008. godine svedočio pred Haškim sudom protiv Anta Gotovine. On je u svom iskazu govorio o tome da su Srbi napustili Krajinu zbog granatiranja civilnih ciljeva koje je naredio Gotovina, a ne po naređenju krajiških vlasti kako su tvrdili Hrvati.

Jovu je sa sudom za ratne zločine povezala organizacija “Veritas” i njen predsednik Savo Štrbac koji je naveo da je bilo teško ubediti Dopuđa da se pojavi u svojstvu svedoka.

SPEKTAKL U NAJAVI Ivić i Rajković dolaze u Niš

- Prvo je pristao, a onda je rekao da ne može da svedoči. Kad sam ga pitao zašto, odgovorio mi je da ima sestru koja se udala za Hrvata i živi u Hrvatskoj, da ima i nećake. Rekao je da ih voli kao svoju decu i da nikada ne bi sebi oprostio ako bi im svojim svedočenjem napravio probleme. Dugo su trajali pregovori o njegovom svedočenju, ali je na kraju otišao u Hag, a čim je sleteo u Beograd, pozvao me je i rekao da oseća da je skinuo ogroman teret sa srca - kaže Štrbac.

Inače Hrvatsko državno tužilaštvo iz Splita 2015. godine podiglo je optužnicu protiv Dopuđa i još sedmorice srpskih oficira zbog navodnog ratnog zločina. Hrvati su Dopuđu i ostalima na teret stavljali smrt 214 civila u području Obrovca od 1991. do 1993. godine.

Pored toga, optuženi su da su kao komandanti dozvolili svojim vojnicima mučenje i silovanje civila, kao i uništavanje imovine.

 

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE.

 

 • Korisnik: Šumadinac
  20/07/2018 - 19:00
  Može li bre išta više da prođe bez nas Srba?
 • Korisnik: danilo adzovic
  20/07/2018 - 10:12
  strbac ih prvo nalozi a oni poslije preminu iznrnada od srcanih problema.tragikomedija hrvatskih srba ali ne i strbca.zivi ko lord kao i porodica generala mladica u vili na bezanijskoj kosi.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi