Bruno Matos
ATAimages
Bruno Matos

ATAimages

Bruno Matos, Foto: ATAimages

Sigurno da se mnogi "zvezdaši" ne sećaju Brazilca koji je u jednoj od dražih sezona svakom navijaču Zvezde nosio dres njihovog voljenog kluba. Brazilski fudbaleri poznati su po svojoj "magiji" i uglavnom se od njih očekuje da prave razliku. Takav je bio i slučaj sa Brunom Matosom (30) koji je 2015. godine stigao na Marakanu iz Novog Pazara za 120.000 evra.

Baš te sezone crveno-beli su predvođeni Miodragom Božovićem osvojili titulu na prilično dominantan način. Međutim, Matos nije dočekao pravu šansu. Iako su navijači verovali da je zaslužuje, ofanzivac je odigrao svega 5 mečeva, ali nije ostao nedorečen za svega 239 minuta na terenu. Upisao je jedan gol i dve asistencije, a umeo je i lucidnim potezom da oduševi navijače.

Njegova epizoda u Beogradu trajala je svega godinu dana, tačnije šest meseci, jer je preostalih šest proveo na pozajmici u Novom Pazaru. Nakon toga počela je njegova avantura po svetu. Igrao je u Iranu, Bahreinu, Maleziji, vratio se u domovinu (Brazil), a onda pronašao pravu destinaciju gde je postao najbolji igrač kluba - Indoneziju.

Bruno Matos

ATAimages

Bruno Matos, Foto: ATAimages

"Princ od Persije" zbog kluba Persija iz Džakarte odigrao je 23 meča za klub i postigao 14 golova uz šest asistencije. Prilično zavidna statistika. Međutim, sada se Matos odlučio za prilično čudan potez pa je kao narednu destinaciju izabrao Vijetnam i klub Vijetel.

Mnogi ljubitelji fudbala verovatno nikada nisu ni čuli za neki vijetnamski klub, ali je nekadašnji fudbaler Zvezde odlučio da nastavi svoju odiseju i tako upisao novu, sedmu recku u izboru država.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: