Toni Briten
twitter/printscreen
Toni Briten

twitter/printscreen

Toni Briten, Foto: twitter/printscreen

Utorak ili sreda, vratili ste se kući posle teškog dana na poslu i treba sa svojim ortacima da gledate najbolje fudbalske mečeve koje ovaj sport može da ponudi. 

Liga šampiona samo što nije na programu, vas hvata euforija zbog derbija i dobrog provoda.. Utakmica samo što nije počela, trese se mušema, kamera redom pokazuje fudbalere, a sve to se dešava dok ona čuvena pesma ide u pozadini, a vi sa svojim prijateljima u sav glas zapevate, iako ne razumete tekst "Ce sont les meilleures équipes..Es sind die allerbesten Mannschaften The main event", što u prevodu na srpski ide: "Oni su najbolji tim, oni su najbolji tim, na glavnom događaju!"

I tada vas uglavnom uhvati ona jeza koja hvata fudbalske fanatike kada čuju ovu pesmu! Ovaj gospodin na fotografiji je Toni Briten i on je nazaslužniji za ovo remek delo koja asocira na loptu sa šarama bubamare!

Toni je diplomirao na prestižnom "Rojalnom koledžu za muziku", radio je na brojnim televizijskim emisijama da bi potom prešao i na platno gde je pisao muziku za Robokapa!

Pesma Lige šampiona je nastala 1992. godine kada ga je UEFA angažovala da napravi himnu, mnogo toga je pozajmio od Georga Fridriha Hendla tačnije od himne "Zadok sveštenik"

Himnu najelitnijeg evrpskog takmičenja je odsvirala kraljevski filharmonijski orkestar, a Akademija Svetog Martina je otpevala!