Litvanija-Srbija
AP Photo/ Mindaugas Kulbis
Litvanija-Srbija

AP Photo/ Mindaugas Kulbis

Litvanija-Srbija, Foto: AP Photo/ Mindaugas Kulbis

Srbija je savladala Litvaniju 2:1 u Viljnusu i zadržala teoretske šanse da može na Evropsko prvenstvo. Potrebno je pobediti sve do kraja, a da Portugal kikse u jednom od dva meča. Junaci su bili dvostruki strelac Mitrović i dvostruki asistent Adem Ljajić. Fudbaler Bešiktaša je bio zadovoljan, ali sa zadrškom.

PROČITAJTE JOŠ:

"Namestio sam dva gola Mitru, drago mi je zbog toga. Nije bilo lako, branili su se dobro, veštačka trava, trebalo je da damo još koji gol, ali ipak se završilo kako treba. U narednim mečevima je naše da se spremimo što je bolje moguće. Bitno je zbog nas, a tamo šta bude. Luksemburg je nezgodna ekipa, može da iznenadi Portugal, nije to više ona ekipa od pre deset godina koja je služila za gol-razliku", smatra Ljajić.

Litvanija-Srbija

AP Photo/ Mindaugas Kulbis

Litvanija-Srbija, Foto: AP Photo/ Mindaugas Kulbis

Aleksandar Mitrović nema dilemu da je trijumf najvažniji u ovom trenutku.

"Bitna su tri boda. Lepo veče, moglo je da bude još bolje, ali dobro je. Samo malo više koncentracije i da se ovakve stvari ne dešavaju više. Dozvolili smo im da budu opasni, ja sam mogao da završim meč ranije sa trećim golom, srećom pa se nije osvetilo", mišljenje je Mitrovića, koji je dodao da nikako nisu slučajni golovi Srbije.

Srbija vodila i imala igru, na kraju Litvanci prepolovili prednost i promašili veliku šansu! Izvukli smo se (VIDEO)

Rerprezentacija Srbije savladala je Litvaniju u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Kraj meča! Srbija je pobedila Litvaniju 2:1 pogocima Aleksandra Mitrovića. Naši reprezentativci su strepeli poslednjih 10 minuta nakon što je Kazlauskas smanjio, međutim nosimo tri boda sa Baltika. 93' Kakva prilika za Litvaniju!

"Ljajine asistencije su bile sjajne, sve to deluje jednostavno, ali vežbali smo ovo na treninzima. Ovakvi golovi su najlepši, naizgled laki, ali jako slatko. Mislio sam da je i treći tu, zamalo. Ko zna, nadamo se da ćemo imati dosta sreće i da će Luksemburg uspeti da uzme koji bod. U fudbalu je sve moguće, što da ne", ima vere popularni "Mitrogol".

BONUS VIDEO:

Šansa Mitrovića u Litvaniji