Aleksandar Mitrovic
Profimedia
Aleksandar Mitrovic

Profimedia

Aleksandar Mitrovic, Foto: Profimedia

U navijačkim krugovima i dalje je glavna tema - kako je Aleksandar Mitrović, bivši fudbaler Partizana, „smeo” da u nedelju uveče otrči ka severnoj tribini „Marakane”? Odakle mu „hrabrost“ da priđe ogradi iza koje se tradicionalno decenijama okupljaju najvatrenije pristalice Crvene zvezde i da tamo proslavi izjednačujući gol koji je postigao za Srbiju u meču sa Velsom (1:1).

Za mnoge je to bila nestvarna scena, nesvakidašnja, ali je ta dečačka, iskrena sreća našeg reprezentativca naišla na odobravanje cele Zvezdine tribine. Divljenje i odobravanje za ovaj obostrani „gest dobre volje” kroz razgovor za „Alo!” iskazuje legendarni reprezentativac Savo Milošević, još jedan bivši partizanovac, koga su navijači Zvezde proganjali tokom čitave karijere.

Eto, na kraju je Mitrović preskočio reklame i preko atletske staze otrčao u nepoznato - da li ste bili iznenađeni?

- Da sam kojim slučajem igrao za Srbiju protiv Velsa i da sam postigao gol na jednoj tako važnoj utakmici, uradio bih istu stvar kao Mitar, otrčao bih ka severnoj tribini, kada je već pogodak pao na toj strani terena. Oduševio me je. I momak je rekao jednu fenoimenalnu stvar - igrao sam za Srbiju, a ne za Partizan ili Zvezdu. Najmanje kako bismo mogli da mu se zahvalimo za sreću koju nam je doneo kod izjednačujućeg gola je da dozvolimo dečku da se raduje pred svojim narodom - naglašava Savo.

Savo Milošević

Profimedia.rs

Savo Milošević, Foto: Profimedia.rs

n Čekajte, pa vi ste postigli 37 golova za reprezentaciju, mnoge od njih u Beogradu, pa nikad niste pohitali navijačima Zvezde u zagrljaj?

Izgubili smo jednu meč-loptu

Milošević smatra da su „orlovi” bili bliži pobedi u meču sa Velsom, ali dodaje da je sreća što i dalje sami krojimo svoju sudbinu. - Najbitnije je da i dalje od nas zavisi da li ćemo se plasirati na Svetsko prvenstvo. Imali smo protiv Velsa jednu meč loptu da se na trenutak odlepimo u našoj grupi i da osiguramo bar drugo mesto, koje vodi u baraž, i da do kraja igramo rasterećeno za prvu poziciju. Nažalost, nismo uspeli, iako smo bili bliži trijumfu. S obzirom na to da nismo pobedili, veoma je bitno da nismo izgubili - naglašava Savo.

 - Tačno je, nisam, ali u nedelju nije bila situacija da su se na severnoj tribini „Marakane” nalazili najvatreniji navijači Crvene zvezde. Ajde, i to je negde Mitru, verovatno, bilo u podsvesti. Ali ljudi, igra naša reprezentacija, igra Srbija. Ostavimo malo po strani Partizan i Zvezdu. Koliko god predstavnici i jednog i drugog kluba mislili da su bitni, smatram da je reprezentacija najbitnija za ovaj naš, srpski fudbal.

U većem delu reprezentativne karijere bili ste uskraćeni za ljubav navijača s one strane Topčiderskog brda?

- Iz ličnog iskustva znam da kada je publika uz vaš tim, uz vašu reprezentaciju, pružate bar 20 odsto više od trenutnih mogućnosti. Fenomenalno sam se osećao na stadionu, među navijačima je vladala pozitivna energija. Kada bi publika nastavila da bodri naš nacionalni tim, mi bismo sa manje straha igrali kvalifikacije za velika takmičenja - uveren je Savo Milošević.