Jestrović i Mitrović
RSC Anderlecht
Jestrović i Mitrović

RSC Anderlecht

Jestrović i Mitrović, Foto: RSC Anderlecht

Igrači su kvarljiva roba, a posebno kada se u sve umešaju i „pohlepni“ roditelji! Ovo bi mogao da bude zaključak posle reči Nenada Jestrovića, nekadašnjeg golgetera i reprezentativca, a danas uspešnog fudbalskog menadžera.

Mnogi se sada i ne sećaju da je upravo Jestrović sve do 2015. godine vodio računa o karijeri Aleksandra Mitrovića, a onda je došlo do ružnog raskida.

- Sa Mitrovićem kao igračem uvek sam imao dobar kontakt. Otac je bio najveći problem. Mnogo sam ih naučio, završio mu sjajan transfer u Anderleht, gde je imao odličnu platu. Naši igrači nisu lojalni, lako se „okrenu“ - objasnio je Jestrović za „Nezavisne“.

Nađ: Mitrov otac je pretio da će baciti bombu!

Kako je bilo u vreme kad su Ivica Mitrović i Nenad Jestrović sarađivali, ispričao je za „Mocart sport“ Albert Nađ dok je bio sportski direktor Partizana.

- Kažem Jestroviću: „Ne puštam ga.“ Na sledeći sastanak dođe sa još jednim saradnikom i Aleksandrovim ocem Ivicom. A on me pita: „Šta je, bojiš se da ćeš, ako Aca ode, da izgubiš fotelju?“ Odgovorim da mi je najdraža fotelja ona koji su mi poklonili saigrači iz Čukaričkog. A onda je Mitrović pretio da će da baci bombu na stadion Partizana. Izbacio sam ga iz kancelarije - tvrdio je Nađ 2016. godine.

Jestrović kaže da nisu svi menadžeri pohlepni, ali i naglašava da svako od njih mora da uloži veliki novac u igrače.

Albert Nađ

Printscreen

Albert Nađ, Foto: Printscreen

- Neko kaže da smo lešinari. Ali pravi menadžer ima mnogo ulaganja u igrača. Recimo, u Mitrovića i Ivana Šaponjića uložio sam 150.000 evra. Jednog sam odveo u Anderleht, drugog u Benfiku. Ali da nismo uspeli u tome, onda bi to bio bačen novac. Treba mnogo investicija da se novac vrati - objasnio je Jestrović.

Mitrović

M. Metlaš

Mitrović, Foto: M. Metlaš

Nekadašnji napadač Crvene zvezde potkrepio je tvrdnju o tome da su naši igrači „prevrtljivi“ primerom iz Belgije, gde je dugo živeo.

- Prijatelj sam s jednim Belgijancem koji ima samo jednog igrača. To je Kevin de Brujne i sa njim će biti do kraja karijere. Oni ne zaboravljaju šta si učinio za njih na početku karijere - zaključio je Jestrović, koga očigledno i dalje boli rana koju mu je nanela porodica Mitrović.

Tužba od 1,5 miliona evra

U avgustu 2015. godine pojavila se informacija da je Jestrović tužio Mitrovića u momentu kada je napadač prešao u Njukasl iz Anderlehta. Navodno, Jestrović tvrdi da mu je pripadalo 1,5 miliona evra zbog toga što je vodio Mitrovića pre nego što je napadač angažovao oca Ivicu kao zastupnika. Osnov za tužbu bio je potpisani ugovor.

 Nekada davno, tačnije avgusta 2013. godine, i Aleksandrov otac i Nenad Jestrović drugačije su govorili. 

- Sarađujem ekstra sa Jestrovićem. Izdejstvovao je da Partizan bude zadovoljan obeštećenjem - rekao je Ivica Mitrović za „Sportski žurnal“.

Koliko se sve promenilo za relativno kratko vreme, svedoči i Jestrovićeva izjava iz juna 2015.

- Tata Mitrović samo želi da zaradi novac na sinu, on želi za sebe da prisvoji čak i komisiju koja u slučaju transfera ide menadžeru. A ja sam mu obećao da bi od mene dobio deo novca da smo završili neke od poslova koje smo imali. Kaže da nisam odveo Aleksandra u veliki klub? Pazite, kad je napuštao Partizan pre dve godine, imali smo ponude Sevilje, Porta i Dinama iz Kijeva. Tad su hteli da ga plate više od 8.000.000 evra, međutim, u tom trenutku sam smatrao da je Anderleht najbolji izbor za njegovu karijeru. Oduvek sam želeo sve najbolje za igrača- objašnjavao je tada Nenad Jestrović.

PREPORUČUJEMO: