Savo Milošević
Alo
promocija Sava Miloševića

Alo

promocija Sava Miloševića, Foto: Alo

Savo Milošević novi je trener Partizana. Bivši napadač je postigao dogovor sa predsednikom Partizana Miloradom Vučelićem i postao naslednik Zorana Mirkovića, koji je nedavno posle poraza od Voždovca podneo ostavku.

Na Miloševićevoj promociji u press centru stadiona Partizana novinarima se obratio novi trener, kao i predsednik. Vučelić se zahvalio vršiocu dužnosti trenera Žarku Lazetiću i predstavio Sava Miloševića kao dobar potez uprave.

"Savo je dosao bez posebnih uslova. Istinska legenda Partizana, na osnovu razgovora s njim došli smo do zaključka da će igrači imati pravog uzora. Zbog mnogo preduslova zaslužio poverenje. Zahvalio bih se i Lazetiću, jedan pravi Partizanov vojnik odan klubu", jasan je Milorad Vučelić.

PROČITAJTE JOŠ:

Milošević je u kratkim crtama opisao svoj odnos prema Partizanu.

"Zahvalio bih se ljudima iz kluba na poverenju i istakao da je ovo bila teška odluka. Bio sam oko Partizana neko vreme, mada manje-više otkad sam došao sa 16 godina nikada iz Partizana nisam ni otišao. Nikad ni neću. Sudbinski sam vezan za ovaj klub, ovo je privilegija, ali i odgovornost jer volim crno-bele boje. Problemi su pred nama, ali imam energiju i volju da nešto promenim", samouveren je Milošević, a otkrio je i da li ima tremu.

"Nikada nisam imao tremu. Kada sam došao u klub radila je bosanska tvrdoglavost, radi i danas", našalio se nekadašnji centarfor Partizana, Parme, Aston Vile, Osasune...

promocija Sava Miloševića

Alo

promocija Sava Miloševića, Foto: Alo

Pomoćnici Sava Miloševića biće Milan Đuričić, bivši trener Radničkog, kondicioni treneri će biti Marko Stojanović i Sergej Ostojić, dok će mesto analitičara pripasti Nenadu Cvetkoviću. Ostatak stručnog štaba biće poznat u narednih nekoliko dana. 

Veliko je pitanje u kom pravcu će ići taktika Partizana u narednom periodu, da li ka napadačkom fudbalu ili defanzivi.

"Nema ofanzivnih i defanzivnih trenera, morate i napred i nazad. To sam naučio radeći s najvećim trenerima. Fudbal nije isti kao u moje vreme. Kada bih tako razmišljao vodio bih Proleter iz mog sela u Republici Srpskoj, dakle nastojaćemo da reagujemo na okolnosti u našoj zemlji. Partizan uvek napadački, a sistem igre će zavisiti od terena. Najbolji treneri su oni koji od igrača izvuku maksimum", objašnjava novi trener crno-belih.

PREPORUČUJEMO I OVO:

"Iz kluba nisu insistirali na rezultatima ove sezone. Ne donosim čarobni štapić, ne možete u fudbalu da upalite taster i da sve krene, u fudbalu dva i dva nisu četiri. Potrebno nam je vreme", zaključio je Milošević, a predsednik Partizana Milorad Vučelić potvrdio da novi trener nema pritisak rezultata.

Ugovor Sava Miloševića s Partizanom je na godinu i tri meseca, dakle do kraja naredne sezone.