Lavovska borba Zvezde na "San Siru", crveno-beli neporaženi od "rosonera" završili učešče u Ligi Evrope! (VIDEO)

Alo.rs/M.M. | sport 2021-02-25 19:06:07 2021-02-25 19:06:07

Fudbaleri Milana i Crvene zvezde odigrali 1:1 u revanš meču šesnaestine finala Lige Evrope.

EPA

Šteta, baš šteta. Imala je Zvezda neverovatnu šansu da slomi moćni Milan i plasira se u osminu finala, ali je sreća bila na strani "rosonera". Italijani nisu prikazali igru koja ih je krasila tokom većeg dela sezone, igru s kojom su došli do vrha Serije A i konačno najavili borbu za Skudeto.

Da li je Zvezda zaslužila prolaz dalje?

 

Crveno-beli su još jednom pokazali da su ravnopravan rival, pokazali su da igra u Beogradu pre sedam dana nije bila slučajnost već realna slika stanja. Čak i povrede, suspenzije dvojice standarnih defanzivaca... ništa od toga nije sputalo šampiona Srbije da ponovo pokaže zube "rosonerima" i ponovo ostane neporažen, ali jedan gol je nedostajao do potpune senzacije.

Meč na "San Siru" bio je kao "jaje jajetu" onom iz Beograda. Ponovo je Milan prvi došao do gola i to ponovo iz penala. Tragičar je ovoga puta bio Marko Gobeljić koji je rukom zaustavio loptu koja je već krenula put tribina italijanskog stadiona. Sudija Mansano pogledao je VAR i pokazao na belu tačku. Siguran realizator bio je Kesi u 8. minutu.

 

Tada kreće potpuna ofanziva Zvezde. Nekoliko odličnih šansi, a onda i gol El fardu Bena koji je poništen zbog igranja rukom Radovana Pankova. To je bila samo najava onoga što će se desiti u 24. minutu. Tada ništa nije moglo da zaustavi istog igrača da krene sa slavljem. Sjajno se momak sa Komorskih ostrva oslobodio čuvara i poslao loptu iza leđa Donarumi.

Ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat. Međutim, daleko da je to bilo sve od uzbuđenja. Upravo je u drugom poluvremenu nastala prava drama. Milan je propustio najveću šansu preko Rebića, koji je ušao u igru u drugom poluvremenu zajedno sa prvom zvezdom "rosonera" Zlatanom Ibrahimovićem. Čak ni reprezentativac Švedske nije pomogao Milanu da postigne gol iz igre crveno-belima posle 120 minuta igre.

Zvezda je bila ta koja će tugovati narednih nekoliko dana. Glavni "krivac" za to je Marko Gobeljić koji je prvo u 68. minutu promašio prazan gol nakon odbitka i odbranjenog udarca koji je uputio Seku Sanogo. Već 60 sekundi kasnije potvrdio je epitet tragičara utakmice jer je zaradio drugi žuti karton faulom bez mnogo rezona na polovini Milana.

Utisak je da se Zvezda pokazala sjajno u ovom dvomeču, ostaće žal za prolaskom protiv favorizovanog rivala, ali sigurno da ovako nešto može samo da ohrabri navijače, fudbalere, a naročito Dejana Stankovića koji je na delu video lavovsku borbu svojih pulena.

Crveno-beli se sada okreću obavezama u domaćem šampionatu gde ih u nedelju očekuje duel sa Proleterom na "Marakani". Sa druge strane, Milan će u petak na žrebu saznati rivala u osmini finala.

MILAN - CRVENA ZVEZDA 1:1 (1:1)

Kesi u 8. minutu (penal) za Milan - Ben u 24. minutu za Zvezdu

Crveni karton: Gobeljić u 69. minutu

Stadion: San Siro (Milan), Sudija: Hesus Nil Mansano (Španija)

MILAN: Donaruma - Kalabrija (od 66. Ernandez), Tomori, Romanjoli, Dalot - Meite, Kesi - Kastiljeho (od 66. Salemakers), Krunić (od 46. Rebić), Čalhanoglu - Leao (od 46. Ibrahimović).

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Pankov, Degenek - Gajić, Sanogo , Kanga (od 69. Katai), Srnić (od 46. Petrović) - Ben (od 69. Falko), Ivanić (od 84. Nikolić) - Falćineli (od 72. Pavkov).

KRAJ!

90. minut - Još tri minuta nadoknade.

84. minut - Poslednja promena u Zvezdi. Veljko Nikolić menja Ivanića.

82. minut - Kakva šansa za Zvezdu! Katai je ostao sam, ali je odabrao da šutira umesto da doda i promašio iz izgledne prilike.

74. minut - Salemakers je pogodio gol, ali je on poništen zbog ofsajda.

72. minut - Još jedna izmena kod crveno-belih, Falćineli prepušta mesto Pavkovu.

70. minut - Dve promene u redovima Zvezde. Falko na terenu umesto Bena, a Katai menja Kangu.

69. minut - Najgori dan u karijeri Marka Gobeljića. Napravljen penal, promašen zicer i onda drugi žuti karton za isključenje. Zvezda sa 10 igrača do kraja.

68. minut - KAKVA ŠANSA ZA ZVEZDU! Donaruma je izvadio loptu iz gola nakon udarca Sanoga, a onda Gobeljić promašuje praznu mrežu! Velika šteta!

67. minut - Ibrahimović preti iz slobodnog udarca, ali pravo u naručje Borjana.

66. minut - Još dve promene u Milanu. Kalabrija prepušta mesto Ernandezu, dok je Salamakers na terenu zamenio Kastiljeha.

64. minut - Preti Kanga ponovo sa distance, ali opet lopta ide pored gola.

63. minut - Žuti karton za Ibrahimovića. Pokušao je da izblokira ispucavanja Borjana i dobio javnu opomenu.

61. minut - Uuuuuh! Bilo je baš blizu! Ivanić je odlično prošao i uputio udarac, ali je uspela da reaguje odbrana gostiju i nekako izblokira šut! 

53. minut - Imala je sreće sada Zvezda, Ibrahimović je glavom spustio loptu do Rebića, a Hrvat promašuje ceo gol sa nekih pet metara.

53. minut - Prvi pokušaj Ibrahimovića, ali lopta ide pravo u ruke Borjanu.

48. minut - Kanga ponovo preti sa distance, sada lopta ide levo od gola koji brani Donaruma.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Pioli je odlučio da u igri uvede Zlatana Ibrahimovića kome su ovo prvi minuti u ovom dvomeču, on je na terenu umesto Leaa. Pored toga Rebić menja Krunića, dok je u Zvezdi Petrović zamenio Srnića.

POLUVREME!

45+1. minut - Čalhanoglu preti iz slobodnog udarca, ali lopta ide preko gola.

45. minut - Žuti karton za Srnića nakon faula na ivici kaznenog prostora.

45. minut - Još minut nadoknade u prvom delu!

43. minut - Kangaaa! Bilo je baš blizu! Šut Gabonca sa nekih 30 metara prolazi tik pored desne stative gola Donarume.

38. minut - Veliki šansa za Milan! Dalot je bio u prilici, ali sjajna odbrana Borjana!

24. minut - GOOOOOOOOOL! BEEEEN! SADA NI VAR NE MOŽE NIŠTA! Naplatila je Zvezda dominaciju terenom!

23. minut - Đanluiđi Donaruma već odugovlači vreme! Sudija Mansano ga opominje da će mu sledeći put pokazati karton!

22. minut - Prečka! Ben pogađa okvir gola iz slobodnog udarca! Šteta!

20. minut - KOLIKO SADA ZVEZDA NIJE IMALA SREĆE! Ben je postigao gol za 1:1, ali je pre toga Pankov rukom spustio loptu do ofanzivca gostiju! Šteta, šteta, šteta!

16. minut - Šansa za Zvezdu, Gajić je proigrao Bena, a ofanzivac crveno-belih šutira preko gola.

14. minut - Prva ozbiljnija šansa za goste iz Beograda. Srnić je proigrao Falćinelija, ali reaguje Romanjoli.

11. minut - Još jednom je bilo opasno pred golom Zvezde, Leao se našao u prilici, ali Degenek u poslednjem trenutku reaguje.

8. minut - GOOOL! Kesi siguran sa bele tačke! Nije dobro počelo po Zvezdu!

7. minut - PENAL ZA MILAN! Gobeljić se u bloku poslužio rukama i sudija Mansano posle asistencije VAR-a pokazuje na belu tačku. Dobio je bek Zvezde i žuti karton.

5. minut - Umalo da Pankov ponovo postigne autogol protiv Milana. Loša intervencija mogla je vrlo neprijatno da iznenadi Borjana, ali ne svu sreću samo korner.

21.00 - Utakmica je upravo počela!

20.42 - Pred meč dve ekipe, legendarni Portugalac Luis Figo poželeo je sreću Zvezdi.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk)

20.30 - Što se tiče klupe za rezervne igrače, Stanković na raspolaganju ima sledeće fudbalere: Popović, Ćopić, Petrović, Nikolić, Falko, Katai, Gavrić, Vukanović, Pavkov, Krstović.

20.16 - Pred sam početak meča ne možemo, a da se još jednom ne podsetimo da je ovo šesti duel Zvezde i Milana u istoriji. Čuveni dvoboji iz 1988. i 2006. godine nisu doneli nijedan trijumf srpskom timu. Utakmice u čuvenom duelu pre 31 godinu doneli su dva remija (1:1), ali i prolaz Italijana nakon penala. Pre 15 godina Zvezda je doživela dva poraza, prvo u Italiji sa 0:1, a onda i u Beogradu (1:2). Naravno, poslednji meč odigran je pre sedam dana u Beogradu i završen je 2:2.

19.42 - Što se tiče postave Milana, Stefano Pioli je odlučio da malo promeša karte u odnosu na prvi meč. Hakan Čalhanoglu dobio je šansu ispred Tonalija, Dalot menja strelca gola u Beogradu Tea Ernandeza, dok je u špicu mladi Leao:

Donaruma - Kalabrija, Tomori, Romanjoli, Dalot - Meite, Kesi - Kastiljeho, Krunić, Čalhanoglu - Leao

19.35 - Dejan Stanković je usled problema sa povredama i kartonima odlučio da na mesto štopera postavi Sekua Sanoga. Pored njega iznenađenje u startnih 11 je i Slavoljub Srnić:

Borjan - Gobeljić, Pankov, Degenek - Gajić, Sanogo, Kanga, Srnić - Ben, Ivanić - Falčineli

19.30 - Fudbaleri Crvene zvezde krenuli su iz hotela na "San Siro".

19.05 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen revanš meču šesnaestine finala Lige Evrope između Milana i Crvene zvezde. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja sa "San Sira".

Expand player
Pogledajte više