Ante Rebić
EPA/Matteo Bazzi
Ante Rebić

EPA/Matteo Bazzi

Ante Rebić, Foto: EPA/Matteo Bazzi

Nekada su mečevi Milana bili spektakl jer ste na njima mogli da vidite majstorije Pirla, Kake, Ševčenka, Rui Košte, pre njih Van Bastena, Gulita, Savićevića i ostalih, danas su spektakl jer i u mečevima protiv ekipa poput Udinezea niste sigurni ko će biti pobednik do poslednjeg minuta.

Poslednji minut je ovog puta prevagnuo na tas milanskog giganta i Ante Rebić je nekoliko sekundi pre kraja doneo vredna tri boda svojoj ekipi za konačnih 3:2.

Da krenemo ispočetka. Udineze je rano poveo, već u 6. minutu nakon neverovatne gluposti Donarume. Golman Milana je istrčao i loše zahvatio loptu glavom, a spretni Larsen je uspeo da je smesti u mrežu udarcem izvan kaznenog prostora.

Na poluvreme se otišlo sa 0:1, Bonaventura je bio upadljivo slabašan, a trener "Rosonera" Stefano Pioli je iz tog razloga odlučio da uvede Rebića umesto njega. Potez vredan Anćelotija! Ante Rebić je postigao izjednačujući pogodak svega tri minuta nakon ulaska i odmah skinuo veliki deo tereta sa ekipe.

Celu situaciju je novom golčinom preokrenuo Teo Ernandez, levi bek i najbolji strelac Milana, fantastično je pogodio volej sa ivice kaznenog u 72. minutu. Tada je delovalo da su stvari na svom mestu, ali avaj. Lazanja je u 85. minutu savladao Donarumu udarcem glavom i ceo stadion je opet zanemeo od šoka, ponovo je bilo na početku - 2:2. Mora se istaknuti da mladi čuvar mreže Milana ne samo da nije kriv za drugi pogodak tima iz Udina nego je bio pravi heroj drugog poluvremena sa nekoliko veličanstvenih intervencija.

A kad je teško - Rebić. Hrvat u 93. minutu prima loptu na 16 metara od gola, mulja, baca lažnjake protivnicima, na jedvite jade prolazi i ne jakim, ali preciznim udarcem matira golmana Musoa. Slavlje može da počne. 

Sudija je odmah nakon Rebićeve bravure odsvirao kraj, a Milan upisao 28. poen u sezoni. Pobedom je tim Stefana Piolija došao do osmog mesta i zadržao iole realne šanse za Ligu šampiona. Nema sumnje, biće još mnogo ovakvih utakmica u režiji "Rosonera".

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо