Dragiša Binić
ALO! Rajko Ristić
Dragiša Binić

ALO! Rajko Ristić

Dragiša Binić, Foto: ALO! Rajko Ristić

Legendarni Dragiša Binić, član zlatne generacije Crvene zvezde, ispričao je za Mondo jednu anegdotu iz vremena kad su on i Siniša Mihajlović bili saigrači u najtrofejnijem srpskom klubu. Kad je Mihajlović tokom 1990. godine došao iz Vojvodine u Crvenu zvezdu, sedam godina iskusniji saigrač Dragiša Binić "uzeo ga je pod svoje" i postao jako blizak sa njim.

- Miha je kao klinac drhtao od Ljupka. Drhtao je. Znaš kako, dete iz Borovog sela, znao je da igra bilijar i igrao ga je strašno. Nema šanse da ga pobediš. U mom kraju je onda bio popularan stoni tenis, u njegovoj generaciji ovo drugo - rekao je Binić.

Binić Mihajlovića pre svega pamti po velikoj tačnosti i pedantnosti.

- Miha je kao prvo bio tačan. Da on zakasni da dođemo u sobu da spavamo? Ne, on dođe pola sata ranije, kupi novine, legne... Mene je ta njegova tačnost i nervirala, a bili smo cimeri.

Tako je jednog dana došao na ideju koja je zaprepastila Mihajlovića.

- Jednom sam rešio da ga iznenadim. Stavio sam pištolj u sobu sa ćorcima i ulazim dok je ležao. Rekao sam mu "Ti cinkarošu jedan" i pucao. On je ležao na krevetu i vikao "Ne, Bino!" i kako je puklo u onom dimu, on je skupio noge i mrdao prstima da vidi da li je ranjen. Pa gleda čaršaf, ćebe, pa mene, ništa mu nije bilo - nasmejao se Binić.

Mihajlović i Binić bili su saigrači samo u sezoni u kojoj su se popeli na krov Evrope, posle čega je Binić otišao u Češku, a bombarder iz Borovog sela ostao sa crveno-belima i osvojio i svetsku titulu.

PROČITAJTE JOŠ: