FK Miljakovac
FK Miljakovac
Da li palac gore znači - dolazim u Miljakovac?

Profimedia.rs

Da li palac gore znači - dolazim u Miljakovac?, Foto: Profimedia.rs

Zapravo, to je želja ambiciozne uprave, koja je rešila da na duhovit način marketinškim trikom privuče pažnju u vezi sa projektom o kojem će se i te kako govoriti.
U sklopu jedne ozbiljne priče, sa idejom da klub startuje od najnižeg ranga takmičenja, iz „beton lige“, na zvaničnoj Fejsbuk stranici FK Miljakovac stoji obrazloženje, zapravo „tajno oružje“, kojim će zeleni pokušati da otmu slavnog Mesija moćnom Mančester sitiju ili Interu, koji bi da ga kupe od Barselone.
„Rešili smo mi i dupleks u nadogradnji pored Miljakovačke šume, jeste da nije legalizovano i uknjiženo već 20 godina, ali imamo vezu u opštini, pa ćemo da premostimo nešto! Dobro došao, Mesi!“, stoji u objavi.

Dejan Savić - prvi trener FK Miljakovac?

U toku je formiranje stručnog štaba FK Miljakovac. Ako im ova priča s Mesijem ne prođe, ima Simić sigurnijeg džokera u ruci.

- Plan mi je da mesto šefa stručnog štaba poverim vaterpolo legendi Dejanu Saviću! On je najpoznatiji Miljakovčanin, a zahvaljujući svom autoritetu bi napravio moćan fudbalski tim. U svakom slučaju, uz Dekija niko ne bi smeo da nas dira, da nas reketira - jasan je Jovan Simić.

Ovom ponudom FK Miljakovac je već u prvim danima postojanja stekao svetsku slavu, a Jovan Simić, prvi čovek kluba, za „Alo!“ uz namigivanje otkriva da mu je namera da pregovore direktno obavi sa Mesijevom suprugom.

U međuvremenu, FK Miljakovac ima i one realnije, ozbiljnije planove.
- Posle dve godine rada u PR timu FK Voždovac, rešio sam da uđem u priču o kojoj maštam više od decenije. Oformili smo klub po ugledu na engleske, sa željom da vratimo Miljakovčanima osećanje lokalpatriotizma, da imaju ekipu za koju će navijati. Cilj nam je da fudbal igraju komšije, da se na tribinama nađu njihove porodice, supruge, deca, da imamo mesto gde ćemo se na dva-tri sata okupljati svakog vikenda. Želimo da vratimo fudbal narodu, da navijamo, a da se ne vređamo i ne mrzimo - jasan je Simić.
Čelnik novoformiranog beogradskog kluba se ne odriče velikih sportskih ambicija.
- Hoćemo da od „beton lige“ uđemo u Zonu, potom u Srpsku ligu, sve do elitne Superlige. A onda će i Evropa čuti za FK Miljakovac - s mnogo strasti i ozbiljnim tonom govori Simić.

Simić kaže da je za prvu sezonu FK Miljakovcu potreban budžet od 150.000 dinara.

Jovan Simić

Alo!/Vladimir Marković

Genijalac, humanista... Jovan Simić, Foto: Alo!/Vladimir Marković

- Verujem da ćemo do tog novca doći kroz donacije i sponzorstva firmi koje će prepoznati iskrenu fudbalsku priču. Inače, mečeve ćemo kao domaćini igrati na terenu IM Rakovica, koji će u tim prilikama nositi ime „Stadion Dejan Savić“. To je stadion za koji su iz detinjstva vezani mnogi Miljakovčani - objašnjava Simić.

Dok se klub ne useli u upravnu zgradu, mesto na kojem se donose sve važne odluke je jedna klupica ispred „dvojke“, to je kultno mesto ispred jedne zgrade.
- Trenutno sam u klubu sve - predsednik, direktor, sekretar i ekonom, pa će moja tašta morati da pere dresove igrača. Zato mi treba pomoć komšija, prijatelja. Ruku na srce, već se javljaju, mnogo ljudi se popalilo na ovu iskrenu ideju - saopštava osnivač FK Miljakovac.

Inače, Jovan Simić je postao poznat 2014, kada je pokrenuo humanitarnu aukciju kolekcionarskih fudbalskih dresova i tako sakupio 80.000 evra za lečenje devojčice Nađe Novaković! Iz te akcije se kasnije rodila i Fondacija „Zajedno za život“.

- Kroz Fudbalski klub Miljakovac ćemo svakako nastaviti sa humanitarnim radom - naglašava Simić.

Priča se zakotrljala, uskoro će i prava fudbalska lopta.

PROČITAJTE JOŠ: