Lionel Mesi
Profimedia
Veljko Paunović
Veljko Paunović, Foto: Marko Metlaš

 

- Ne preuzimam Partizan - kratko je prokomentarisao bivši selektor „orlića“ za „Alo!“, ne želeći da otkrije u kom španskom klubu će nastaviti trenersku karijeru.
Tu se cela priča sa crno-belima završava. S druge strane, ono o čemu ovih dana svi pričaju u Španiji jeste afera sa Mesijem, odnosno mogućnost da se najbolji fudbaler sveta i as Barselone nađe iza rešetaka zbog utaje poreza, tačnije, Lionel i njegov otac Horhe, koji su ostali dužni državi 4,16 miliona evra. Iako je tužilaštvo tražilo od suda da se proces vodi samo protiv Horhea, sud je to odbio i obojica će morati da se brane od optužbi za koje ime preti i do 22 meseca zatvora.


- Nisam stručan da to komentarišem i ne znam šta se tu dešavalo. Ali mogu da kažem da u Španiji nije toliko nerealno da neko ko ima moć i novac završi iza rešetaka, kao što je to slučaj u Srbiji. Za svakog, uglavnom, važe ista pravila i podjednako se kažnjavaju - poručuje Paunović.

Lionel Mesi
Lionel Mesi, Foto: Profimedia


Najbolji primer kako i bogati završavaju iza rešetaka je slučaj pokojnog gazde Atletiko Madrida Hesusa Hila, koji je 2002. dospeo u zatvor.
- Pre oko 15 godina, predsednik Atletiko Madrida i gradonačelnik Marbelje Hesus Hil bio je u zatvoru iz sličnih razloga. To tamo nije nepoznanica. Bio je optužen za proneveru i falsifikovanje dokumenata, preusmeravao je javna sredstva grada u klub i sudija ga je stavio iza rešetaka bez prava na kauciju, iako je bio uticajna ličnost. To najbolje pokazuje koliko Španci ozbiljno shvataju ovakve stvari - rekao je za kraj nekadašnji selektor „orlića“.