Jirgen Klop
EPA/Peter Powell
Jirgen Klop

EPA/Peter Powell

Jirgen Klop, Foto: EPA/Peter Powell

Legendarni menadžeri Liverpula Bil Šenkli i Bob Pejsli imaju spomenike ispred Enfilda, ali Jirgen Klop ne želi tako nešto uprkos tome što je Crvenima doneo prvu titulu posle 30 godina, kao i Ligu šampiona.

"Oni su dobili statue kada više nisu bili tu. Ja želim da živim još 30-40 godina, tako da nisam zainteresovan za spomenike. Menadžer sam tima, osvojili smo titulu, pa svi sada gledaju pozitivno na sve. I ja, ali ne morate da me poredite sa tim legendarnim ličnostima. Ono što je Bil Šenkli uradio, preuzeo klub u drugoj ligi, a onda Bob koji je bio njegov asistent, preuzeo posao i posle skoro sve osvojio... Keni Dalgliš takođe, igrao je za ovaj klub, posle bio i uspešan menadžer. Nema poređenja, ja sam ovde četiri i po godine, došao sam iz Nemačke, pokušao da radim svoj posao, volim grad i klub, ali nema potrebe za poređenjima", kaže Klop.

Jirgen Klop

AP Photo/Jon Super

Jirgen Klop, Foto: AP Photo/Jon Super

Nemački stručnjak naglašava da je ključno bilo strpljenje koje mu je ukazano kada je došao 2015. godine.

"Ljudi su mislili lepo o meni kada sam došao i to je pomoglo jer smo dobili vreme da ostvarimo ono što smo učinili u prethodne dve-tri godine. Znam da sve ovo mnogo znači navijačima, a znači i meni. U ovom trenutku gradu je potrebno da se podigne raspoloženje, u tome smo uspeli. Od prvog dana ovde slagao sam se sa ljudima, dočekali su me na lep način", dodaje Klop.

PROČITAJTE JOŠ: