Granit Džaka
AP
Granit Džaka

AP

Granit Džaka, Foto: AP

Menadžer Arsenala Mikel Arteta kaže da put švajcarskog fudbalera albanskih korena Granita Džake ove sezone može da bude primer za svakog drugog igrača. Početkom novembra, dva meseca pre dolaska Španca na mesto menadžera, Švajcarac je bio na izlaznim vratima kada su mu navijači zviždali posle izmene, tada mu je oduzeta i kapitenska traka.

“Izazov sa Granitom bio je ubediti ga da i dalje ima mesta ovde za njega, da imam mnogo poverenja u njega i da u ovom sportu stvari mogu brzo da se preokrenu. Pre svega, trebalo je i on da veruje da može, to je i pokazao, podržali smo ga. Drago mi je i da su ga navijači pozitivno prihvatili i da cene sve što je uradio. Svi izvlačimo pouke iz teških situacija. On je dobar primer za svakog fudbalera koji je u teškoj poziciji, da postoji put nazad“, kaže Arteta i dodaje da to važi i za Mesuta Ozila i Genduzija, koji su kod njega u drugom planu.

Mikel Arteta

EPA-EFE/NEIL HALL

Mikel Arteta, Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Njihova budućnost među Tobdžijama je pod znakom pitanja, baš kao i Pjer-Emerika Obamejanga (31), ali iz sasvim drugih razloga sjajnom napadaču ugovor ističe na kraju sledeće sezone.

“Jasno je šta želimo s njime, što pre potpišemo novi ugovor, to bolje jer će onda i igrač biti koncentrisaniji, odlučniji, mirniji“, dodaje Arteta.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

trig

21.07.2020 08:36

izopaceni babun,ni manje ni vise

MrKamenjarac

21.07.2020 08:39

...mora da se jako vole,ili su opet dolari upitanju