Reprezentacija pred put u Luksemburg
fss.rs
Reprezentacija pred put u Luksemburg

fss.rs

Foto: fss.rs

Uprkos tome, uoči novog izazova koji "orlove" očekuje sutra u Luksemburgu od 20.45 časova, svi u taboru naše reprezentacije veruju da lekcija protiv evropskog prvaka može da bude dovoljna da tim Ljubiše Tumbakovića stigne do kontinentalne smotre.

 

Vladimir Matijašević, sportski direktor FSS, otvoreno je rezimirao aktuelnu situaciju pred novo gostovanje.

- Nije lako posle poraza, ali nismo izgubili od bilo koga. Poraženi smo od Portugalije, prvaka Evrope. Neke stvari moraju da se menjaju. Nadam se da ćemo već od Luksemburga krenuti da se spremamo za baraž utakmicu u kojoj će nam verovatno protivnici biti Norvežani. Da se ne lažemo, kroz ovu grupu teško da možemo da se plasiramo u narednu fazu, ali dok postoje šanse treba igrati.

Tadić zbog povrede ne putuje u Luksemburg!

AUTOR: B92/S.I. DATUM I VREME: 09.09.2019. 09:56 Fudbaleri Srbije oslabljeni putuju u Luksemburg. Dušan Tadić, Foto: AP/Armando Franca Srpski fudbaler Dušan Tadić neće pomoći reprezentaciji u meču protiv Luksemburga. Tadić je odigrao prvi meč protiv Portugala u Beogradu (2:4), ali nije bio spreman za naredni. Fudbaler Ajaksa nije otputovao u Luksemburg zbog povrede zadnje lože.

Matijašević je naglasio da je selektor Tumbaković tek preuzeo kormilo A tima i da je neophodno vreme da njegov rad da rezultate.

Ljubiša Tumbaković

ALO Foto: Vladimir Marković

Ljubiša Tumbaković, Foto: ALO Foto: Vladimir Marković

- Neophodno je da iskristališemo tim. Potrebno je da se više borimo za reprezentaciju i naciju. Odbojkašice su primer, imamo odlične fudbalere i samo je potrebna atmosfera. Neophodno je da svako svakog pogleda u oči i kaže šta treba. Bitno je da budemo grupa i nadam se da ćemo to bti u budućnosti - rekao je sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije.

 

Pročitajte i:

Greške "orlova" uvideo je i Marko Dmitrović.

- Očekujemo neugodnu utakmicu, idemo u Luksemburg posle teškog poraza od Portugalije. Međutim, spremamo se za svaku narednu utakmicu kao novu priču. Treba biti realan, šanse za plasman kroz kvalifikacionu grupu svedene su nam na minimum. Uprkos tome idemo na pobedu i ovaj duel mogao bi da nam posluži kao priprema za izazove koji nas očekuju u martu - izjavio je gloman i dodao: - Teško je, zbog načina na koji smo izgubli pred našim navijačima, pred punim tribinama. Imali smo visoka očekivanja od subotnjeg duela, ali pobede i porazi su sastavni deo sporta, profesionalci smo i navikli smo da posle svake utakmice nastavimo dalje. Zaboravljena je Portugalija, analiziraćemo greške i uradićemo sve da ostvarimo pobedu sutra. Nije ni Luksemburg naivan, videli smo protiv Ukrajine. Neugodni su posebno kod kuće i sigurno će nekome otkinuti bodove, nadam se da to nećemo biti mi. Realno smo kvalitetniji rival i sigurno možemo da osvojimo tri boda.

 

BONUS VIDEO: Tumbaković o odbrani Srbije protiv Portugala: “To je proces i moramo da poradimo na tome...”