Vučela ga pažljivo sluša i čita: Matija Bećković
Dalibor Danilović
Vučela ga pažljivo sluša i čita: Matija Bećković

Dalibor Danilović

Matija Bećković, Foto: Dalibor Danilović

Odluka trojice Srba iz fudbalske reprezentacije Crne Gore da ni po koju cenu ne izađu na duel takozvanoj selekciji Kosova u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020 naišla je na odobravanje ovdašnje javnosti.

Čestitke i iskreno divljenje sada već bivšem selektoru „sokolova“ Ljubiši Tumbakoviću i igračima Crvene zvezde Filipu Stojkoviću i Mirku Ivaniću u razgovoru za „Alo!“ iskazuje akademik Matija Bećković.

Mirko Ivanić

FK Crvena zvezda

Mirko Ivanić, Foto: FK Crvena zvezda

 - Bezuslovnim odbijanjem da zaigraju na pomenutoj utakmici sva trojica su na neki način spasla čast te reprezentacije. Svesno su ušli u rizik da više nikad ne budu deo reprezentacije Crne Gore i utoliko je njihov gest lepši i značajniji - smatra Bećković.

 

Siniša Mihajlović

Profimedia

Siniša Mihajlović, Foto: Profimedia

Naš sagovornik ne prihvata tezu da je ovim potezom politika ponovo umešala prste u sport.

- Naprotiv, mislim da ni po čemu nisu umešali politiku u sport, ovim su razdvojili te dve stvari. Da li je bilo pritisaka sa nečije strane? Siguran sam da je bilo pritisaka u njihovoj savesti. Da su Tumbaković, Stojković i Ivanić nastupili na tom meču, za njih niko ne bi znao. Ovako svi znamo i svi im čestitamo - naglašava Bećković.

Ljubiša Tumbaković

Marko Metlaš

Ljubiša Tumbaković, Foto: Marko Metlaš

Srpski akademik, koji pomno prati sportska dešavanja, komentariše i stavove pojedinih crnogorskih medija da tamošnja reprezentacija više nikad ne bi trebalo da bude sastavljena od igrača „sa strane“.

- Zašto bi zvali igrače iz Srbije? Evo, mogu da zovu igrače sa Kosova. Samo, i to je Srbija - u svom stilu će Matija Bećković.

PROČITAJTE JOŠ: