Nemanja Matić
EPA/PETER POWELL
Nemanja Matić

EPA/PETER POWELL

Nemanja Matić, Foto: EPA/PETER POWELL

* Seniorku karijeru počeo je sa 16 godina u Kolubari iz Lazarevca

* U englesku je došao 2009. kada je igrao za Čelsi u kom se nije dugo zadržao

* Izabran je u idelani tim Premijer lige za sezonu 2014/2015

Srpski vezista Nemanja Matić ima sve neophodne kvalitete da postane novi kapitenMančester Junajteda, smatra legendarni fudbaler engleskog velikana Brajan Robson. Robson, član kluba sa Old Traforda u periodu od 1981. do 1994. godine, veruje da bi Matić trebalo da bude lider "crvenih đavola" posle odlaska Antonija Valensije.

"Važno je da kapiten traži mnogo od saigrača i trudi se da im bude pravi primer. To je iskorak ispred prosečnosti. Kada pogledam tim Junajteda na treningu, vidim samo da Matić i Kris Smoling imaju u sebi to", rekao je Robson za Skaj Sport.

Matić, koji je nosio traku na turneji u Australiji na utakmici protiv Intera, priznaje da mu prijaju reči Robsona.

"Uvek je lepo kada čuješ da čovek kao što je Robson govori dobre stvari o tebi. Znači mi puno. Jedan sam od najiskusnijih u ekipi i pokušaću da je vodim na najbolji način. Kapitenska traka? Menadžer odlučuje, šta god da bude biću srećan, naravno", rekao je Matić, uz napomenu da je traka bitna, ali da je još važnije da Junajted igra dobar fudbal.

Uz Matića kandidati za lidera Mančester Junajteda su još Ešli Jang, David De Hea i Pol Pogba, ali je menadžer Ole Gunar Solskjer najavio da će ona biti na ruci iskusnijeg igrača. Solskjer odluku mora da brzo donese jer je već za dve nedelje start Premijer lige protiv Čelsija, odakle je baš Matić došao u Mančester pre dve godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Ukoliko Matić dobije ulogu kapitena postaće drugi Srbin kome je to pošlo za rukom, nakon Nemanje Vidića.

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović o potezu koji je obišao svet, Vimbldonu, Đokoviću i Federeru...