Mateo Garsija
EPA/Peter Schneider
Mateo Garsija

EPA/Peter Schneider

Mateo Garsija, Foto: EPA/Peter Schneider

Južnoamerički šmek na stadionu „Rajko Mitić“. Na tribinama „delije“, a na terenu Mateo Garsija.

Pre nego što je letos pojačao Crvenu zvezdu, 23-godišnji krilni napadač iz Argentine, koji je ponikao u Institutu iz Kordobre, branio je boje grčkog Arisa, španskih klubova Las Palmasa, Alkorkona i Osasune. Zanimljivo je da pomenute egzotične destinacije nisu ostavile tako snažan utisak na Južnoamerikanca kao što je slučaj sa Srbijom, a razlog je jednostavan - najvatrenije pristalice Zvezde stvaraju jedinstven ambijent na tribinama, kao retko koji fudbalski fanovi na Starom kontinentu.

PROČITAJTE JOŠ:

- Atmosfera na Zvezdinom stadionu me mnogo podseća na onu u Argentini. Baš je ludo. „Delije“ su fanatične, isto kao i moji zemljaci. Zaista se osećam kao kod kuće. Prate nas gde god da igramo, njihova pesma ne prestaje tokom čitavog meča, oseća se njihova podrška. Mnogo mi to znači. Za fudbalera nema ništa lepše nego da igra u takvom ambijentu - kaže Mateo Garsija za „Sport plus“.

Brojke

1,72

metra visok je Mateo Garsija

66

kilograma težak je Garsija

13

utakmica odigrao je za Zvezdu

4

gola postigao je u crveno-belom dresu

1

asistenciju zabeležio je u Zvezdi

Osim kod navijača, mladi Argentinac dodaje da je odlično prihvaćen i kod ostalih struktura kluba s „Marakane“, te da je period adaptacije za njega prošlost.

- Od prvog dana, otkako sam došao u Crvenu zvezdu, osećam se prihvaćeno. I kada su u pitanju saigrači, ljudi zaposleni u klubu, stručni štab… Takođe, sviđa mi se i vaša prestonica, Beograd. Prijatno mi je u Srbiji u svakom smislu te reči - otkriva Mateo.

Lična karta

Ime i prezime:

Mateo Ezekijel Garsija

Nacionalnost:

Argentina

Datum rođena:

10. septembar 1996. godine

Mesto rođenja:

Kordoba

Klubovi:

Instituto, Las Palmas, Osasuna, Alkorkon, Aris, Crvena zvezda

Na premijernom meču u dresu Crvene zvezde postigao je gol (prva utakmica plej-ofa za plasman u Ligu šampiona protiv Jang bojsa u Bernu) i istog momenta postao miljenik pristalica crveno-belih. Na sve četiri utakmice B grupe elitnog takmičenja bio je starter i ostavio je solidan utisak.

- Utakmica protiv Totenhema u Beogradu bila je ključna za nas, ali smo je, nažalost, izgubili. Borićemo se u narednim mečevima, pružićemo maksimum na terenu kako bismo ostali u igri za plasman u narednu fazu Lige šampiona. Ako ne elitnog takmičenja, onda makar da izborimo Ligu Evrope s trećeg mesta u grupi - naglašava brzonogi Argentinac.

Gledam „orlove“ zbog Dušana Tadića

Matea Garsiju zatekli smo na stadionu „Rajko Mitić“ za vreme odigravanja kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo 2020. godine između reprezentacija Srbije i Luksemburga.

- Došao sam najviše zbog Dušana Tadića. Igramo na istoj poziciji, dopada mi se njegov stil igre, pa sam hteo da ga vidim na delu u dresu nacionalnog tima. Srbija ima odlične igrače, uvek me zanima dobar fudbal i zato sam došao da gledam meč uživo - rekao je Garsija.

Izvesno je da će se Crvena zvezda za to treće mesto boriti s Olimpijakosom. Meč između bratskih klubova na programu je u poslednjem kolu, 11. decembra, na stadionu „Karaiskakis“. Prethodno će crveno-beli u Beogradu dočekati Bajern, koji je overio plasman u nokaut fazu (26. novembar), dok će Pirejci istog dana gostovati Totenhemu.

Bio u Srbiji, pa uzeo novo državljanstvo i sve odbio zbog nje, sada je tragedija udarna vest u zemlji

AUTOR: Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 20.11.2019. 22:12 - 20.11.2019. 22:26 Neka joj je večna slava. Leti Spasojević, Foto: Twitter/Spaso_87 Crnogorac Ilija Spasojević jedna je od najvećih zvezda fudbalske lige Indonezije, ali sada se našao u centru javnosti zbog velike tragedije. Naime, Spasojevićeva supruga Leti preminula jutros posle kraće i teške bolesti.

- Biće to odlična utakmica koju jedva čekam da odigram. Baš se radujem što ću ponovo igrati u Grčkoj. Znam kako igra Olimpijakos na svom terenu, pošto sam jedno vreme proveo u tamošnjem prvoligašu Arisu. Nikom nije lako da na njihovom stadionu ostvari pozitivan rezultat, videlo se to kada su gostovali Totenhem i Bajern. Ali mi imamo naš plan i daćemo sve od sebe kako bismo osvojili tri boda u Pireju - zaključio je Mateo Garsija.

BONUS VIDEO:

Mlađan Šilobad ekskluzivno za ALO! posle pobede Partizana i prolaska u top 16!