Marko Grujić
EPA/Hayoung Jeon
Marko Grujić, Herta - Borusija Dotmund

Tanjug/AP, Michael Sohn

Marko Grujić, Herta - Borusija Dotmund, Foto: Tanjug/AP, Michael Sohn

- Razgovarao sam sa Vedadom Ibiševićem. Tvrdi da je Labadija mnogo bolji od prethodnika, a već smo imali tri trenera u sezoni! Odlično poznaje Labadiju iz Štutgarta gde su sarađivali. Klub od iduće sezone planira veliki uzlet i onda je bolje da novi trener već sada počne da radi, i upozna ekipu, jer nije bilo potrebe da se bilo šta čeka. Promena je ionako bila neminovna – smatra Grujić koji je posle individualnog rada počeo da trenira sa ekipom na terenu i u teretanama.

Čekam razgovor sa Klopom

Grujić je interesantan i engleskim novinarima, a posebno ih zanima njegova budućnost na Enfild Roudu.

- Očekujem da u narednom periodu razgovaram sa mnadžeromKlopom i odlučimo šta je za mene najbolje. Imam 24 godine i normalno je da želim da igram. Treba da donesem pametnu i važnu odluku. Sve je otvoreno, a izazov je veliki - rekao je Grujić.

- Radi se po propisanim pravilima medicinskih radnika i procedurama. Sve je ispoštovano kako bi se izbegao bliski kontakt. Podeljeni smo na dva terena po osam fudbalera. Neopisiv je osećaj ponovo trenirati sa loptom i na otvorenom. Posle treninga odmah idemo u stanove gde se tuširamo.

Herta ima novog gazdu i velike planove?

- Puno se u zimus ulagalo. Videćemo šta donose naredni meseci pošto je pandemija uzela danak. Uskoro se očekuje sastanak upravnog borda kluba i posle toga značće se konkretniji potezi. Na nama fudbalerima nije da o tome razmišljamo već vredno treniramo i spremamo se kao da će liga sutra startovati.

Ljudi iz Liverpula nisu ostali po strani?

- Zvali su i raspitivali se u kakvom sam zdravstvenom stanju jer sam igrač pod ugovorom, a znaju da je u Herti bilo zaraženih igrača. Ništa čudno. Veliki klub, sjajni rezultati, odličan tim i velika konkurencija. Svi igrači koji su poput mene na pozajmici „pokriveni“ su stručnjacima koji su sa nama u kontaktu i skeniraju nas. Isto važi za novinare koji rade u „Liverpul Eho“, čak je bilo i lajv uključenja u vreme najveće pandemije – zaključio je Grujić.

Čini se da je Bundesliga bila pun pogodak, a odavno ste na radaru Verdera, Ajntrahta...?

- Odgovara mi, a u poslednje dve godine sam stekao važno iskustvo. Napredovao sam kao igrač, prija mi život u Berlinu, jezik mi više nije prepreka – zaključio Grujićrazgovor za "Alo!".