Filip Stojković
EPA/Martin Divisek
Filip Stojković

EPA/Martin Divisek

Filip Stojković, Foto: EPA/Martin Divisek

Stadion Crvene zvezde je u Ligi šampiona bio neosvojiva tvrđava i za neke od najboljih evropskih ekipa. Atmosfera na „Makarani“ imala je udeo u magičnoj pobedi nad Liverpulom (2:0) i osvajanju prvog boda protiv Napolija (0:0), pa defanzivac crveno-belih Filip Stojković i u 159. večitom derbiju s Partizanom polaže nade u prednost domaćeg terena.

Neumorni Stojković nema dilemu, Crvena zvezda u subotu (18 sati, „Arenasport 1“) ide na pobedu.

- Pripremamo se kao i za svaku narednu utakmicu. Ne pratimo dešavanja u komšiluku. Važno mi je da su moji saigrači zdravi i da će gotovo kompletna ekipa biti spremna za derbi. Što se favorita tiče, nema ga. Naša prednost je to što igramo kod kuće. „Marakana“ je naša snaga. Na našem stadionu idemo na pobedu protiv bilo koga. Tako će biti i u subotu - kaže Filip za naš list.

Reprezentativnog desnog beka hrabri start prolećne polusezone u Superligi i ne osvrće se na odlične partije crveno-belih na evrosceni jesenas.

- Sjajno smo otvorili drugi deo prvenstva. Prezadovoljan sam. Dobro smo odigrali protiv Vojvodine i po teškim uslovima s Radnikom u Surdulici. Najbitnije je da smo upisali dve pobede i novih šest bodova. Vratili su nam se u tim neki od saigrača posle povreda - dodaje Stojković.

Antrile: Joveljić: Proslavio bih gol na severu!

Devetnaestogodišnji napadač crveno-belih Dejan Joveljić u mlađim kategorijama bio je izrazito efikasan na mečevima protiv večitog rivala (postigao više od deset golova), ali još nije dobio priliku da zaigra „večiti derbi“ u seniorskoj konkurenciji. To ga ne sprečava da mašta o debiju, pa čak i o prvencu na 159. okršaju Crvene zvezde i Partizana.

- Reč je o velikoj utakmici, ne znam da li ću dobiti šansu. Ali, ako dobijem, iskoristiću je na najbolji način. Da li maštam o debiju? Naravno, svi maštaju o tome. Ako dam gol, nemam dilemu da ću otrčati na sever - kaže mladi Joveljić.

 Nažalost, u taboru Partizana zdravstveni bilten ne ide naruku stručnom štabu na čelu sa Batom Mirkovićem.

Dejan Joveljić

Alo!/Vladimir Marković

Dejan Joveljić, Foto: Alo!/Vladimir Marković

- Video sam u novinama. Ali, ne pratim puno, zaista. Imaćemo svakako analizu protivnika, kao i pred svaki drugi meč. Ne sumnjam da će naš stručni štab odraditi dobar posao. Videćemo šta će šef zahtevati na terenu - rekao je Filip Stojković, koji je produžio ugovor sa Crvenom zvezdom do leta 2022.

PROČITAJTE JOŠ:

On poštuje večitog rivala i činjenicu da su aktuelni napadači tima iz Humske Rikardo Gomeš i Nemanja Nikolić bili prilično efikasni u prva dva kola.

- Nije prijatno kada daju golove. Međutim, i Zvezdina odbrana ima čime da se pohvali. Nismo ni mi primili gol u prve dve runde - poručio je Stojković.

PREPORUČUJEMO: