Zdravko Mamić
Alo!/Marko Metlaš
Zdravko Mamić

Alo! / M. Metlaš

Zdravko Mamić, Foto: Alo! / M. Metlaš

Ovakvu mogućnost u razgovoru za "Alo!" najavljuje legendarni Zdravko Mamić...

Komnen je prvi Srbin (rođen u Baljevcu) koji je od raspada Jugoslavije postao član najvećeg hrvatskog kluba. U Maksimirsku šumu je stigao kao najbolji strelac šampionata Hrvatske (10 golova), kao kapiten Intera iz Zaprešića. Svakako istorijski događaj, s obzirom na to da „bed blu bojsi“ svoj klub doživljavaju kao nacionalni simbol i da skoro 28 godina srpska noga nije mogla da uđe u Dinamove kopačke.

PROČITAJTE JOŠ:

Zdravko Mamić, tvorac moćnog Dinama i hrvatske reprezentacije, iz Međugorja za „Alo!“ s velikim oduševljenjem komentariše ovu transfer-bombu.

- Ubeđen sam da će Andrić igrama u Dinamu otvoriti vrata u Hrvatskoj i mnogim drugim srpskim zvezdama, baš kao što očekujem da se i u vašoj ligi uskoro nađu fudbaleri hrvatske nacionalnosti.

Zaista verujete da može da se desi da jedan hrvatski igrač obuče dres Crvene zvezde, recimo?

- Ne vidim nijedan razlog da se tako nešto ne realizuje. U suprotnom bi priznali da pobeđuje primitivizam. Znate, Zvezdan Terzić, aktuelni direktor Crvene zvezde, svojevremeno je od mene tražio mišljenje po pitanju angažovanja Dinamovog defanzivca Luisa Ibanjeza, pa je ovaj ostavio srce u Zvezdi. U isto vreme su se interesovali i za Samira, ali su na kraju odustali zbog pritiska navijača jer je ovaj igrao za reprezentaciju Hrvatske.

Komnen Andrić

Printskrin, youtube

Komnen Andrić, Foto: Printskrin, youtube

Da, ali prvi je Argentinac, a drugi Brazilac...

- Ma videćete... Priča sa Andrićem će promeniti mnoge stvari, u pozitivnom smislu. Verujem da će uskoro i Hrvat ponovo igrati u Zvezdinom dresu, pa čak i neko sa „Maksimira“. Moguće je tako nešto jer znam da Srbi vole i mene i Dinamo.

Treba li Srbin u Dinamu nečega da se plaši?

- Taman posla. To su gluposti. U Zagrebu taj problem ne postoji. U Hrvatskoj pojam nacionalizam ne postoji. Te probleme prave isključivo hejteri. Komnen je na pripremama u Turskoj u Dinamu već dočekan kao član porodice, kao da je tu sto godina.

Zdravko Mamić

Alo!/Marko Metlaš

Zdravko Mamić, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Koliki je bio vaš uticaj u dovođenju Komnena Andrića na „Maksimir“ - znamo da ste ga dugo merkali, još dok ste bili potpredsednik kluba?

- Glavnu reč je imao trener Nenad Bjelica, a onda svi ostali. Ponavljam, u Dinamu su svi oduševljeni zbog Komnenovog dolaska - zaključuje Zdravko Mamić, čija se reč, očigledno, i dalje sluša i poštuje.

Hrvatski mediji pišu da je Komnenov transfer iz Intera u Dinamo vredan milion evra...

- Ma ni toliko! Dinamo je igrača neverovatne klase doveo za svega 800.000 evra. Priznaćete, dobar posao!

Kakav je Komnen Andrić kao osoba, kao fudbaler?

- Sjajan momak, fenomenalan igrač. Iako ima svega 23 godine, iza njega je ogromno fudbalsko iskustvo. Hrvatska mu je četvrta država u kojoj igra. Pokazao se u Srbiji, Portugalu, Litvaniji. U Interu iz Zaprešića je odigrao sezonu i po i njegova statistika je fantastična - 21 gol na 39 utakmica. Bio je član mlade reprezentacije Srbije na Mondijalitu u Novom Zelandu, prava je šteta što ga je povreda sprečila da ga i tamo gledamo.

Komentari (1)

Aba

21.01.2019 22:22

Bravo Mamicu ...legenda si .