Luka Jović
Twitter/Squawka
Luka Jović, Foto: Twitter/Squawka

* Šampion Lige Evrope za sezonu 2018/19 je ekipa Čelsija koja je u finalu u Bakuu nadigrala ekipu Asenala sa 4 na prema 1

* Žiru je postigao 11 golova u Ligi Evrope, jedan više od Luke Jovića

* Azar je u pomenutom finalu postigao 2 gola

Odgovorio na provokacije Hrvata iz Kopenhagena na šmekerski način!

AUTOR: tanjug/M.D. DATUM I VREME: 08.08.2019. 14:26 Utakmica između Crvene zvezde i Mladosti iz Lučana igra se sutra na stadionu "Rajko Mitić" od 20 sati.

Žiru je bio najbolji strelac u takmičenju prošle sezone, postigavši 11 golova u 14 utakmica. Francuz se takođe upisao pet asistencija i bio je žarište plodonosnog napada "plavaca".

Još jedan igrač Čelsija imao je veliki doprinos u osvajanju trofeja Lige Evrope i pobedi Čelsija u finalu tog takmičenja protiv Arsenala sa 4: 1. Tada je sjajni Belgijanac, Eden Azar, bio dvostruki strelac na oproštajnom nastupu za klub pošto se već tada znalo da ga samo detalji dele od transfera u Real Madridu. 

Jović je u međuvremenu bio najbolji igrač Ajntrahta iz Frankfurta koji je bio totalni hit sezone pre nego što je u polufinalu izgubio na penale od ekipe Čelsija. Napadač Srbije pogodio je deset puta u 14 utakmica, takođe ubedivši Real Madrid da ga regrutuje ovog leta.

PROČITAJTE JOš

Žiri je bio sastavljen od trenera 48 klubova u grupnoj fazi prošle sezone, zajedno sa 55 novinara koje je izabrala grupa European Sports Media (ESM), po jedan iz svakog udruženja članova UEFA.

Članovi žirija izabrali su svoja tri najbolja igrača, prvi su dobili pet bodova, drugi tri i treći. Treneri nisu smeli da glasaju za igrače iz sopstvenog tima.

Nagrada će biti uručena tokom ceremonije izvlačenja grupne faze UEFA Lige Evrope u Monaku 30. avgusta.

Luka Jović (Ajntrahta iz Frankfurta)
Broj utakmica: 14
Odigrani minuti: 953
Golovi: 10
Asistencije: 1

BONUS VIDEO:

INSTA PROVOKATOR Filip Krajinović odgovorio na prozivke Novaka Đokovića