Erling Haland
AP/Martin Meissner
Erling Haland

AP/Martin Meissner

Erling Haland, Foto: AP/Martin Meissner

Iz Borusije su poručili da Norvežanina ne nameravaju da prodaju ove godine, iako se i to može protumačiti podizanjem cene. Brojni mediji nagađaju da bi ga klub iz Dortmunda pustio, ali za više od 100 miliona. S obzirom na broj zainteresovanih, u cenkanju bi cifra mogla značajno da naraste.

Ukupan iznos potreban za dovođenje Halanda mogao bi da bude još veći nego što se mislilo, ako je verovati engleskim medijima koji donose ekskluzivnu informaciju o plati koju će 20-godišnji napadač tražiti u novom klubu.

Tabloidi pišu da je zainteresovanim premijerligašima obelodanjeno kako će Haland zahtevati petogodišnji ugovor vredan 78 miliona funti, odnosno 80 miliona evra, kako bi zarađivao 300.000 funti, odnosno 350.000 evra nedeljno.

U međuvremenu nemački mediji donose informaciju, da je Halandova izlazna klauzula veća nego što se mislilo i da prelazi 100 miliona evra. Ako je to istina, zainteresovani klubovi neće imati razloga za čekanje na transfer do leta 2022., nego će svim silama pokušati da dovedu napadača koji je u 24 ovogodišnja nastupa postigao čak 25 golova.

Međutim, njegova navodna ogromna potraživanja u vreme epidemije mogla bi da im bude prepreka.

PROČITAJTE JOŠ: