Jaja Ture
AP Photo/Thanassis Stavrakis, Fi
Jaja Ture

AP Photo/Thanassis Stavrakis, Fi

Jaja Ture, Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis, Fi

Bivši vezista Barselone i Mančester Sitija Jaja Ture optužio je Međunarodnu fudbalsku federaciju (FIFA) da nije zainteresovana da reši problem oko rasizma.

PROČITAJTE JOŠ:

Tureove reči dolazi nakon što su engleski reprezentativci pretrpeli uvrede na rasnoj osnovi u Sofiji na meču protiv Bugarske u kvalifikacijama za EURO.

"Stalno se o tome razgovara, bla, bla, bla... I šta se dešava? Ljudi iz FIFA ionako ne brinu o tome, dugo traje sve. Zabrinut sam i puno me ljuti situacija", rekao je Ture, a prenosi Lekip.

Jaja Ture

AP Photo/Efrem Lukatsky

Jaja Ture, Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky

Sadašnji član kineskog Kindaa više puta podizao je glas da se reši problem oko rasizma na stadionima, još dok je bio kapiten Sitija.

Ovome se niko nije nadao, ali izgleda da su ogromne pare razlog! Biće s njim u Kini

AUTOR: Tanjug/Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 28.10.2019. 13:41 Pojačanje kakvom se ni najveći navijači Gvandgdžoua nisu nadali. Mario Mandžukić, Foto: AP Kineski Gvangdžou R&F, čiji je trener Dragan Stojković Piksi, ponudio je napadaču Juventusa Mariju Mandžukiću čak 18 miliona evra za dvogodišnji ugovor, prenose italijanski mediji. GLUPAN I TUPAN!

Do sada su se takve stvari rešavale tako što su FIFA, pa i UEFA, novčano i zatvaranjem stadiona kažnjavala klubove i reprezentacije za takve ispade sa tribina.

BONUS VIDEO:

Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana