Ljubiša Tumbaković
EPA/Boris Pejović
Ljubiša Tumbaković

EPA/Boris Pejović

Ljubiša Tumbaković, Foto: EPA/Boris Pejović

Stručni odbor Fudbalskog saveza Srbije odlučio je da predloži Ljubišu Tumbakovića za novog selektora reprezentacije Srbije.

Pošto je kluba "orlova" ostala upražnjena rastankom Saveza sa Mladenom Krstajićem, Stručni odbor, u sastavu Nenad Bjeković, Ilija Petković, Zoran Filipović, Momčilo Vukotić i Marko Pantelić doneo je pomenutu odluku - da Izvršnom odboru FSS-a za novog stratega nacionalnog tima predloži Tumbakovića, koji se ovog juna rastao sa FS Crne Gore jer je odbio da vodi ekipu protiv tzv. Kosova

Ovaj predlog ne znači i automatski da će Ljubiša Tumbaković postati novi selektor Srbije, jer treba da ga usvoji Izvršni odbor.

PROČITAJTE JOŠ:

Rikardo Gomeš

Alo! / M. Metlaš

Izvršni odbor bi trebao da zaseda u ponedeljak u 13 časova  pa ako se predlog usvoji, u Staroj Pazovi će biti obelodanjeno da je Tumbaković novi trener.

Popularni "Tumba" bi za istu svotu novca trebalo da vodi selekciju Srbije, kao "početnik" (prvi trenerski angažman) Mladen Krstajić  i Slavoljub Muslin sa kojim je Srbija izborila odlazak na Mundijal u Rusiji 2018. godine.

Podsetimo da je doskorašnji selektor Crne Gore na tom mestu primao duplo manju platu - 150.000 evra. Pretpostavlja se da će iznos od 300.000 evra, novi strateg Orlova dobiti na ime bonusa ako uspe da odvede državni tim na Evropsko prvenstvo.

A to će biti veoma težak posao za "orlove" zbog poraza od Ukrajine u Lavovu (0:5). Ukoliko Tumbaković sedne na klupu prvi naredni rival i debi na klupi će biti Portugal, osvajač Lige Nacije i Evropskog prvenstva pre dve godine u Francuskoj!