Ljubimac "grobara" šokirao Vladana Milojevića
alo.rs
Vladan Milojević (Al Ahli)
Vladan Milojević (Al Ahli), Foto: EPA-EFE/STR

Delovalo je to kao lak posao za Al Ahli Vladana Milojevića, ali umesto skoka na čelo tabele, usledio je šok. Al Tavon je kao gost deklasirao Al Ahli (3:0) i sprečio ga da se pobedom probije na prvo mesto ispred Al Hilala, koji sad i dalje ima dva boda više.

Bivši Zvezdin trener je doživeo najveći debakl otkako je došao u Saudijsku Arabiju. Predvođen nekadašnjim Partizanovim napadačem, nezaustavljivim Leandreom Tavambom, Al Tavon je napravio veliko iznenađenje u šampionatu Saudijske Arabije.

Gosti su u Džedi odigrali furioznih poslednjih 15 minuta prvog poluvremena. Tavamba je u 30. minutu prošao po desnom krilu i idealno centrirao Senegalcu Saneu na petercu za vođstvo. Pet minuta kasnije je odbrana Al Ahlija još jednom izigrana, da bi na kraju poluvremena Tavamba sjajno istrčao i krunisao još jednu kontru Al Tavona.

Koliko je Milojević bio besan na igrače, najbolje pokazuje to što je Marka Marina i Abdulrahmana Gariba zamenio na poluvremenu, ušao je Samuel Ovusu ali se ništa nije promenilo.

Uz Tavambu, još jedan bivši Partizanov napadač u Saudijskoj Arabiji je danas imao dan. Nemanja Nikolić je postigao dva gola za vođstvo njegovog Al Raeda od 2:0 protiv Al Kadisije. Ali Nikolićev tim je do kraja primio dva gola i morao da se zadovolji bodom (2:2), a utisak je dodatno pokvario i Nemanja Miletić koji je isključen.

PROČITAJTE JOŠ: